2007-01-15 15:01:02• hírek • Tamás Jakab

Használjuk a memóriánkat I.

 Íme néhány tipp az emlékezetünk fejlesztésére.

 Ritka az annyira összetett rendszer a természetben, mint az ember memóriája.

Gondoljunk csak bele, mennyi mindent kell nap, mint nap megjegyeznünk ahhoz, hogy nyugodtan tudjuk élni mindennapjainkat. A megjegyzendő adatok között vannak nevek, számok, arcok, képek, beszélgetések és különböző események. Ahhoz, hogy minderre sikeresen emlékezzünk, amellett hogy formában tarjuk agyunkat, mi adunk néhány tippet az optimálisabb eredmény eléréséhez.

Ha az emberi memóriáról beszélünk, megkülönböztetünk pillanati, rövidtávú és hosszú távú memóriát. A Szatmár.ro most az utóbbi optimális használatához ad neked néhány ötletet.

Eredményes megoldásként alkalmazható az, ha például olvasás közben neveket, és eseményeket kell megjegyeznünk, hogy magunkban kérdéseket teszünk fel, és megpróbálunk rájuk válaszokat találni. Ennek segítségével erősebben és mélyebben ragad meg bennünket az olvasott információ, mintha csak felületesen átfutottunk volna rajta. Ilyenkor az olvasott adatok között egyfajta kapcsolatot alakítunk ki, nevezhetjük ezt akár hálónak is. Ezt a hálót jóval nagyobb eséllyel jegyezzük meg, mert ha egy szeme hiányzik is, akkor még mindig kikövetkeztethetjük a szomszédaiból.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: