2011-03-04 12:06:51• hírek • Szatmár.ro

Kevesebb büntetés

Az elmúlt héten kevesebb bírságot rótt ki a Szatmári Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Hatóság.

A vizsgálatok során több szabálytalanságra is fény derült, így összesen 2100 lej értékben büntettek meg két vétkest, ugyanakkor egyet figyelmeztetésben részesítettek.
Egy magyarcsaholyi disznótelepen 80 kilogramm hús bizonyult kanyaróval megfertőzöttnek, így az 560 lej értékű árút a hatóság alkalmazottjai elkobozták.

Más ellenőrzött helyeken a legtöbb problémát a román nyelven, illetve helyesen fel nem címkézett élelmiszerek okozták, illetve a higiénia be nem tartása. Olyan is akadt, aki a szükséges engedélyek és körülmények megléte nélkül szállított állatokat, sőt ezek sem rendelkeztek állat-egészségügyi iratokkal.

A szerv munkatársai élelmiszer-lerakatokat, kereskedelmi egységeket, iskolai étkezőket, óvodákat, napköziket, piacokat, pékségeket, tejüzemeket, csirkefarmokat, állatorvosi patikákat és a lakosság gazdaságát ellenőrizték.

A Szatmári Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Hatóság igazgatójának, Mauer Dorin Gheorghe elmondása szerint az ellenőrzési akciót a jövőben is folyamatosan végzik majd, annak érdekében, hogy megakadályozzák a különböző betegségek elterjedését.

80 kilogramm disznóhúst koboztak el
80 kilogramm disznóhúst koboztak el


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: