2011-03-25 09:11:49• hírek • Szatmár.ro

Könnyebben megúszhatnánk

Ismét komoly változáson mehet át a közlekedési törvénykönyv, mivel a román szenátus csütörtökön elfogadta az 1995/2002-es törvény módosítását célzó tervezetcsomagot. A változásokról elmondható, hogy megengedőbb lenne az autósokkal, mivel több szabálysértést is engedékenyebben szankcionálna.

A módosítás lényege, hogy több kihágás is csak írásbeli figyelmeztetést vonna maga után az eddigi büntetések helyett. Így nem lehetne megbüntetni azt, aki 20 km/h-nál kevesebbel haladná meg a sebességkorlátozást; aki elmulasztja az irányváltását jelezni vagy aki elmulasztja a biztonsági öv használatát.

Szintén nem vonna maga után azonnali bírságot továbbá, ha az autós vezetés közben telefonál; ha az autós nem tudja felmutatni személyigazolványát, jogosítványát esetleg a gépjármű dokumentumait. Szintén csak írásbeli figyelmeztetést kapna az a sofőr, aki egy egysávú útszakaszon nem teszi szabaddá a villamos vonalát.

A törvénytervezet szerint az első figyelmeztetés után a második már pénzbírságot vonna maga után, egy figyelmeztetés pedig hat hónap múlva évül el. A tervezet nem terjesztette viszont ki a figyelmét a büntetőpontok felé...

Ahhoz, hogy a tervezet jogerőre emelkedjék, még a képviselőháznak is el kell fogadnia.


Könnyebben megúszhatnánk a pénzbüntetést
Könnyebben megúszhatnánk a pénzbüntetést


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: