2010-09-22 20:47:30• hírek • Szatmár.ro

Konkurens tejfeldolgozók

Többet fizet a gazdáknak a megye legújabb tejfeldolgozója.

Az időjárási körülmények, a szubvenciók megszűnése, az üzamanyag-, vetőmag- és vegyszerárak folyamatos emelkedése után végre egy jó hír a megyebeli mezőgazdasági termelőknek: október elsejétől a vetési székhelyű Unicarm 20 banival többet fizet a tehéntej literéért, mint eddig. Ez annyit jelent, hogy egy liter tejért minimum 1,2 lejt kapnak majd a jószágtulajdonosok, amely összeg a mennyiség és minőség függvényében növekszik.

Az áremelést egy rövid, percekig tartó tárgyalás előzte meg, ami példátlan a tejfeldolgozási ágazat eddigi történelmében - ezidáig ugyanis órákon át hiába folytattak meddő vitákat a gyárak képviselőivel az egyszerű gazdák.

A vetési feldolgozóüzem tulajdonosainak mentalitásváltása is azt bizonyítja: óriási a konkurencia a tejfeldolgozóiparban. Volt időszak, amikor sorra zárták be a tejcsarnokokat a kisebb, vagy távolabb eső falvakban a gyárak, most pedig egymással versengenek azért, hogy magukhoz édesgessék a szarvasmarhatartókat.

Akikből egyre kevesebb van, így folyamatosan csökken a megyei tejmennyiség is. Portálunk a Szatmár Megyei Tejkvótairodától megtudta, hogy az utóbbi időben többszáz állattartó „igazolt át" az Unicarmhoz a régebbi cégektől, mivel ennek a vállalatnak a legelőnyösebbek az ajánlatai.


Javul a Szatmár megyei tejtermelők helyzete
Javul a Szatmár megyei tejtermelők helyzete


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: