2017-08-05 16:14:43• hírek • Kocsis Zoltán

Kongói légiósa góljával győzelemmel kezdte a szezont az Olimpia

Győzelemmel kezdte a második osztályú pontvadászat 2017-2018-as szezonját az Olimpia, amely rendkívül tudatos játékkal 1-0-ás győzelmet aratott az újonc Metaloglobus Bukarest otthonában. A találkozó egyetlen gólját Olivier Lusamba szerezte.

Selymes Tibor vezetőedző 19 játékossal indult el Bukarestbe, a csapat a két napos utazás során Brassóban megpihent. Ott volt a keretben a két légiós, Olivier Lusamba és a francia Chehy ben Khalifa is.

A találkozót óriási hőségben kezdték – itt jegyeznénk meg, hogy a nagy meleg Mioveni-ben majdnem tragédiához vezetett, az Afumati elleni meccs 33. percében ugyanis Ionut Burnea rosszul lett, összeesett, le kellett cserélni –, ami a jelek szerint a hazaiakat zavarta kevésbé. A Metaloglobus játszott aktívabban és támadóbban, gólt mégis az Olimpia szerzett, amikor egy kontra végén Lusamba volt eredményes a 23. percben. Róla azt kell tudni, hogy 24 éves, csatár, a francia Nancy nevelése és szerepelt a Kongói Demokratikus Köztársaság U21-es válogatottjában.

A szünet után a hazaiak még inkább nyomást gyakoroltak az Olimpia védelmére, ám az remekül zárt, így a hazaiaknak nem volt sok igazán nagy helyzetük. Amikor viszont baj volt, akkor Florin Muntean kapus védett remekül – mint Niculae és Ghenovici lövéseinél.

Meg kell jegyeznünk, a körülmények nem mindig voltak méltóak a második osztályhoz. A hazaiaknak nem voltak például tábláik, amikkel felmutassák a cseréket, ezért – mint az amatőr sörmeccseken – az edzők és segítőik addig kiabáltak, amíg a lecserélésre kárhoztatott játékos meghallotta a nevét.

Az első forduló krónikájához tartozik, hogy a szintén újonc temesvári Ripensia 16-0-ás győzelmet aratott az utolsó napokban összeverbuvált fiatalokkal felálló Foresta Suceava ellen.

A következő fordulóban, augusztus 12-én az Olimpia az Academica Clinceni csapatát fogadja.

Metaloglobus Bukarest – Olimpia 0-1
gól:
Lusamba (23.)

Az Olimpia felállása: Fl. Muntean – Duruş, Fl. Mureşan, Cr. Munteanu (cpt.), Cubaş, Fl. Achim, Miholca, Brata, R. Rus, V. Pop, Lusamba
Cserék: Dascălu – D. Lukacs, Villand, Ben Khalifa, Hlinca, Nemeş, Copaci

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: