2014-06-03 10:18:08• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Konfirmáció örömteli hangulatban Szigetlankán

Tizenegy ifjú - hat lány és öt fiú - tett bizonyságot hitéről és a Krisztus tudományában való jártasságáról a Szatmár-Szigetlankai Református Egyházközség templomában. Az alkalom felemelő volt minden tekintetben, az érzelemdús hangulatból a humor sem hiányozhatott.

Vezess Jézusunk, s véled indulunk! - énekelték a templomba való bevonuláskor a fiatalok, életük eddig legszebb eseményén. Rácz Ervin beszolgáló lelkipásztor hirdette Isten igéjét a Lukács evangéliuma 9. részének 18-tól 26-ig terjedő igeszakasz alapján. Péter megvallja hitét: Te vagy az Isten ama Krisztusa, mégis valamiért Jézus azt feleli erre, hogy ne mondják el senkinek, mert szükséges, hogy előbb meghalljon és feltámadjon, és ebből merítve tudják majd ők is felvenni a keresztet minden nap, hogy így kövessék Jézust.

Jézus Krisztus követését egy ceruzával illusztrálta a lelkipásztor öt lényeges mondanivalót továbbítva: 1. Akkor kerülünk jó helyre, ha a Mester használ minket. 2. A hegyező megpróbáltatásokat jelzi, Isten elvesz az életünkből dolgokat, hogy hatékonyabbak legyünk. 3. Isten megengedi a radír használatát, hiszen ő úgy bocsát meg, hogy el is felejti. 4. Nem a külső számit, hanem a grafit, az, ami belül van. 5. Isten kezében nyomot hagy az életünk, de csak úgy, ha felismerjük: aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét Krisztusért, az megtartja azt.

Konfirmáció a Szigetlankán

A konfirmációi beszédben a lelkész elmondta, hogy Jézus nélkül nekirugaszkodni az életnek még veszélyesebb vállalkozás, mint ejtőernyő nélkül leugrani a magasból. Nem kötelező innen már a konfirmandusoknak vallásórára járni, de egy óriási lehetőség, amit szabad elhatározásukból választhatnak. Elmondhatják az emmausi tanítványokkal együtt Jézusnak: Maradj velünk! A nagyon ügyes és tehetséges ifjak előbb a Kiskáté, majd a Heidelbergi káté kérdéseire válaszoltak hibátlanul. Egy-egy ének és bibliai aranymondás is elhangzott tőlük, közben pedig több éneket is elénekeltek. Ezután megfogadták, hogy Jézus Krisztus követői és a Református Egyház holtig hűséges tagjai lesznek, keresztyén református magyarok. Végül az alázat jelével, térdet hajtva fogadták Isten lelkipásztor által tolmácsolt áldását.

Tizenegy fiatal konfirmált

A feltámadott Jézus Krisztussal találkozó tizenegy tanítványhoz hasonlóan, ez a tizenegy is megkapta a megerősítést a Szentlélek által egy olyan örömteli alkalmon, amelyen jó volt ott lenni. Isten áldja és erősítse, konfirmálja tovább e növendékeket is!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: