2011-06-24 17:09:03• hírek • Póti Orsolya

Konferenciára kerül sor Szatmárnémetiben

Július 1-3. között zárul az első féléve az „Esélyegyenlőség a lokális identitás megőrzésére és újjászervezésére az oktatásban és a perifériális közösségekben" elnevezésű projektnek, melynek keretében szemináriumokat és workshopokat tartanak. A konferenciának a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Szatmárnémetiben kihelyezett tagozata ad otthont.

Az „Esélyegyenlőség a lokális identitás megőrzésére és újjászervezésére az oktatásban és a perifériális közösségekben" elnevezésű uniós finanszírozású projektben három felsőoktatási intézmény - a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Szatmárnémetiben kihelyezett tagozata, a Nagyváradi Partium Keresztény Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Kara - vesz részt.

A projektben résztvevők olyan szakemberek és kutatók, akiknek célja a magyar, román, sváb és roma közösségek antropológiai és népművészeti hagyományainak feltárása. A pályázat időtartama - egy év - alatt az egyetemek hallgatói a legkorszerűbb társadalomtudományi ismereteket elméleti felkészítések révén, továbbá a közösségekben végzendő terepmunkák során sajátítják el.

A július 1-3. között sorra kerülő konferencián szemináriumokra és kulturális programokra kerül sor, valamint összegzik az eddig elért eredményeket is. A konferencia keretében neves szakemberek, professzorok tartanak előadást antropológiai, nyelvészeti, népművészeti témákkal kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: