2012-11-17 12:50:26• hírek • Póti Orsolya

Véget ért a Magyar Tanárok és Tanítók Országos Konferenciája

„A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék" - volt a mottója annak a tudományos konferenciának, amelyre november 15-17. között került sor Szatmárnémetiben.

Magyar Tanárok és Tanítók Országos Konferenciájának adot otthont három napon át Szatmárnémeti. A konferencia ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét november 15-én, az Északi Színházban, ahol a köszöntőbeszédek és zenés-verses műsor után meghívott egyetemi tanárok előadására került sor.

Csütörtökön dr. Fóris-Ferenczi Rita a Babes-Bolyai Tudományegyetem, Pszichológia és Neveléstudományok Karának docense és Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézet munkatársa tartott előadást Oktatásfejlesztés múlt és jövő keresztmetszetében címmel, majd őt követte dr. Demény Piroska, a BBTE, Pszichológia és Neveléstudományok Kar, Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézet adjunktusának előadása, aki a kompetencialapú tanterveket mutatta be az óvodai és elemi oktatásban.

Péntek délelőtt az Astoria Szálló konferenciatermében zajlottak az előadások: a rendezvény első felében dr. Kádár Annamária  egyetemi adjunktus, dr. Szabó Thalmeiner Noémi egyetemi adjunktus és dr. Végh Balázs Béla egyetemi adjunktus előadásait követhették figyelemmel a résztvevő pedagógusok.

A továbbiakban dr. Orbán Gyöngyi, a Babes-Bolyai Tudományegyetem, Bölcsésztudományi Kar, Magyar Irodalomtudományi Tanszékének tanára tartott előadást Ígérve tanítani címmel, majd Kádár Edit, a kolozsvári bölcsésztudományi kar, Magyar Nyelvi és Általános Nyelvészeti Tanszékének adjunktusának előadására került sor.

A délutáni bemutatóknak a Református Gimnázium díszterme adott otthont, ahol Pethőné Nagy Csilla, dr. Duró Zsuzsa egyetemi tanár és Kereskényi Sándor irodalomtörténész előadásaira került sor. A rendezvény november 17-én, szombat délelőtt a konferencia záródokumentumának aláírásával ér véget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: