2019-02-14 10:13:34• hírek • Szatmár.ro

Konferencia a gyermekek korának megfelelő érzelmi fejlesztésről szerdán Szatmárnémetiben

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyermekneveléssel és –pszichológiával kapcsolatos előadások, melyek nélkülözhetetlen ismeretekkel szolgálnak nem csak a pedagógusoknak, hanem a szülőknek egyaránt.

Szerdán, február 20-án városunkba érkezik Diana Stănculeanu pszichoterapeuta, aki a kognitív viselkedésterápia neves hazai szakértője.

 

Ez az előadás nem csak pszichológiai ismeretterjesztő találka, felnőtteknek gyermekekről szóló érzelmi készségfejlesztő mini-tréningként is felfogható. Az egyes életszakaszokban megjelenő szentimentális jellemzők ismertetése mellett az életkoronként fel-felbukkanó lelki és testi változásokból adódó szituációkra, problémákra és ezek helyes kezelésére egyaránt rámutatnak. Az érzelmek egészséges megélésének, kifejezésének és feldolgozásának elsajátítása a kicsiknek is fontos, de a tizenéveseknek számára az egyik legjelentősebb és legbonyolultabb feladat. Ebben a szülők, a közeli család és a pedagógusok nyújtanak példát. A csemete felelősségérzete, önbizalma, problémamegoldó képessége ebben az időszakban alakul ki. Megfelelő segítség, példamutatás nélkül pár év múltán egy bizonytalan, következetlen, problémahárító személlyé válhat az elhanyagolt fiatal. Miben lesz ez a hátrányára? Egy szóval: mindenben.

 

A szakértő a gyermekbántalmazás elleni romániai mozgalom vezetőjeként tíz éven keresztül harcolt a kiszolgáltatottak testi- és lelki biztonságáért. Közbenjárásával létrejött egy közösségi központokat összefogó hálózat, mely családsegítő szolgálatként működik a „Salvati Copii” szervezet keretében. A Nemzeti Mentális Egészségközpont tagjaként résztvett a Gyermekek és Fiatalok Mentális Egészségéért  program megtervezésében. Nemzetközileg keresett felnőttképzési oktató, tudományos körökben is elfogadott „szülőképző” tréningek rendszeres vendége. Intézményi konzultánsként is dolgozik, a tanulókat érintő egészségügyi és oktatási kérdéskörökben.

 

Az előadás román nyelven hallható és látható február 20-án, szerdán délután 19:00 órai kezdettel. Az esemény a Szakszervezetek Művelődési Házának Octavian Budról elnevezett termében lesz. A rendezvényre előzetes regisztráció szükséges a 0261768608-as vagy a 0740597439-es telefonszámon. A belépőjegy ára 25 lej. Az est konferansziéja dr. Szatmári Annamária.

 

Ne várja meg, míg gyermeke vagy tanítványa szakértői segítségre szorul! Részvételével a gyermekek fizikai és lelki bántalmazásának felszámolása mellett teszi le a voksát. A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: