2011-07-28 14:58:44• hírek • Póti Orsolya

Konferencia a Leonardo projekt keretében

2009-től országos bizottság alakult a romániai utcagyerekek problémáival foglalkozó szakképzett személyekből a Leonardo da Vinci elnevezésű projekt keretében. A projekt eredményeit július 28-án osztották meg egy Szatmárnémetiben lezajló nemzetközi konferencia keretében.

„Az utcagyerekekkel foglalkozó szakemberek képzése" címmel került sor konferenciára július 28-án, csütörtökön a francia kezdeményezésű Leonardo da Vinci projekt részeként. A találkozón részt vettek franciaországi, olaszországi és spanyolországi alapítványok, valamint a Szatmárnémeti Drogprevenciós Központ és a Szatmárnémeti Stea Egyesület tagjai is.

A projekt elindulása óta a romániai egyesületek franciaországi, olaszországi és spanyolországi egyesületekkel működtek közre, az utcagyerekekkel foglalkozó személyek magas szintű képzése érdekében.

A csütörtöki konferencia keretében bemutatták a romániai, franciaországi, spanyolországi, illetve olaszországi utcagyerekek helyzetét, és ismertették azokat a lehetőségeket, amelyekkel megelőzhető az utcagyerekek, kéregetők gyarapodása, illetve arról is szó esett, milyen pedagógia módszereket lehet bevetni az utcán élő gyerekek, fiatalok körében.

A rendezvényt Bala Cristina-Maria, a Szatmárnémeti Stea Egyesület elnöke és projektmenedzser nyitotta meg, majd előadások és kerekasztal-beszélgetések sorozata zajlott. Mint megtudtuk, a projekt két fázisban zajlott, először felmérték az utcagyerekek problémáival foglalkozó alapítványokat, majd az ezeken belül dolgozó személyek képzését helyezték előtérbe.

A konferencia lényege az utcagyerekekkel foglalkozó szakképzett gondozók találkozása volt a tapasztalatcsere érdekében, valamint a különböző országokban bevetett és használt szociális módszerek megismerése, amely által enyhíthetnék az utcagyerekekkel kapcsolatban felmerülő problémákat.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: