2015-09-18 10:07:49• hírek • MTI

Koncerttermek ellen tervezett merényletet Franciaországban

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Koncerttermek ellen tervezett merényletet Franciaországban egy Szíriából visszatért, augusztusban letartóztatott volt dzsihadista - erősítette meg pénteken a rendőrség a BFM francia hírtelevízió értesülését.

A harmincéves párizsi férfi alig egy hetet tartózkodott Szíriában, ahol a dzsihadista kiképzése során megsérült. Azzal a küldtetéssel tért vissza Franciaországba, hogy ott hajtson végre támadást. A rendőrségi források szerint "pontos utasításokat" nem kapott, "Franciaországban vagy más európai országokban kellett volna támadnia, például egy koncertteremben".

A házkutatás során csak egy pisztolyt találtak nála a hatóságok, a merényletterv előkészítésére utaló nyomokat nem. A BFM televízió szerint a férfi az őrizetbe vétele során elismerte a szándékait, és azt is, hogy idén májusban a szíriai Rakka városában járt.

A férfi nem büntetett előéletű, nem szerepelt a rendőri nyilvántartásban, és a szíriai útja előtt nem volt dolga a rendőrséggel. A rendőrségi forrás szerint egy európai titkosszolgálatnak köszönhetően figyelt fel rá a francia rendőrség. A BFM televízió úgy tudja, hogy egy másik európai országban letartóztatott spanyol dzsihadista leplezte le kihallgatásán a francia férfit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: