2012-05-23 09:04:45• hírek • Póti Orsolya

Koncerttel segítettek a Szent Ritás gyerekeknek

Jótékonysági előadásra került sor május 22-én, Szent Rita napján a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjainak szervezésében. A közönség különféle zenés produkciókat hallhatott a Kölcsey, a Hám János és a Művészeti Líceum diákjainak előadásában, de fellépett az Artemis énekkar is, és a Szent Rita Egyesület gyermekei is meglepték a jelenlévőket.

„Fiatalok a gyermekekért" mottóval szerveztek jótékonysági koncertet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai más iskolák tanulóinak közreműködésével. A rendezvénynek a Római-katolikus Hildegárda-templom adott otthont május 22-én, Szent Rita napján. A koncert során begyűlt adományokkal a diákok a Szent Rita Egyesülethez tartozó hátrányos helyzetű gyermekeket támogatják, illetve segítenék a szervezet további működését.

A közönséget és a sok tehetséges diákot, előadót, Solomáyer Sándor római-katolikus pap, házigazda köszöntötte, ezt követően pedig Komsa Tamás, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjának szavalatával kezdetét is vette a műsor. Ezután különféle dalokkal álltak színpadra az előadók. Varga Barbara, a „Szent Rita" Egyesület egyik kedvezményezettje egy dallal lepte meg a közönséget, Lepedus Károly, a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákja népdalokat adott elő, majd felléptek az  "Aurel Popp" Művészeti Líceum trombitásai:  Higyed János Bence, Szabó Tamás, Gai Lóránd, Nagy Dániel és Török Attila. 

Andreikovits Orsolya fuvoladarabokkal, míg Jakab Ildikó gyönyörű énekhangjával kápráztatta el a közönséget. A diákokat zongorán kísérte Balaskó Balázs zongoratanár. Nagy sikernek örvendett a lassan tíz éve alakult Artemis kamarakórus produkciója: egy Donaldson-dzsessz darabot és három spirituális művet adott elő a kórus Kuki Zsolt, illetve Merk Annamária vezetésével.

Kind Csilla, a művészeti líceum ütőhangszer szakos diákja Vivaldi, A négy évszak című alkotásának Tavasz című versenyművét adta elő xilofonon, majd a Szent Rita Egyesület diákjai énekeltek a közönségnek.  Ismét népszerű dalokkal mutatkozott be a Pál-Kata-Péter zenekar, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjaiból alakult együttes, meglepetésként pedig elhangzott  "A zene az kell" című ének a kedvezményezettek, a diákok és a kamarakórus előadásában.

Az utolsó szó jogával a házigazda élt, aki megköszönte a sok-sok szép produkciót, az adományozóknak a támogatást és örömét fejezte ki az iránt, hogy ennyi lelkes diák, előadó gyűlt össze egy nemes cél érdekében.

Mint megtudtuk, a  „Szent Rita" Egyesület 2005 decembere óta működtet napközit a Hildegárda plébánia épületében. Az egyesület célja az, hogy hátrányos helyzetű családok gyerekeit vegye szárnyai alá, őket Isten közelében keresztény szellemben nevelje, és nem utolsó sorban élelemmel és ruhával segítse a gyermekek és családjaik mindennapi életét.

Jelenleg a napközi több nyolcvan hátrányos helyzetű gyereknek biztosít jó körülményeket az iskola utáni tanulásra, házi feladat elkészítésére, egy tartalmas közösségi délután megélésére. Az egyesület munkáját állandó munkatársak és nagyon sok önkéntes segíti.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: