2012-10-15 12:07:47• hírek • Szatmár.ro

Koncertek, filmek és kiállítások ezen a héten is

Unatkozol? Nézd meg folyamatosan bővülő heti programajánlónkat.


A Harag György Társulat e heti műsorterve:


Október 24-én, szerdán 10 órakor - A helység kalapácsa - Benedek Elek bérlet
12,00 órakor - A helység kalapácsa - Csokonai Vitéz Mihály bérlet

Október 26-án, pénteken 10 órakor - A helység kalapácsa - Lázár Ervin bérlet
12,00 órakor - A helység kalapácsa - Fazekas Mihály bérlet

Október 27-én, szombaton 10 órakor - A helység kalapácsa - Szigligeti Ede bérlet
12,00 órakor - A helység kalapácsa - Arany János bérlet

Október 28-án, vasárnap 11 órakor - A helység kalapácsa - Móra Ferenc bérlet

A Grand Mall Cinema újdonságai:



Minte-ma frumos - román vígjáték Iura Luncasu rendezésében. Gong Ah Jung hazudozások sorozatába keveredik, amikor bevallja, hogy házasságban él Hyung Ki Joonnal, egy hotel menedzserével, aki egy befolyásos család tagja. A történet bonyolódik, amikor a kettőjük életében útja feltűnik Hyung, a volt menyasszony.



Hotel Transylvania: Ahol a szörnyek lazulnak - Drakula gróf szállodát üzemeltet, ahol a hozzá hasonló vérszívók és rémisztő teremtmények kipihenhetik fáradalmaikat. A Hotel Transylvania tökéletes hely, távol a halandó emberektől. A pihenőket azonban egy fiú megzavarja. Akaratlanul a szállodába téved, majd beleszeret a gróf tizenéves lányába.



Asterix & Obelix - Krisztus előtt 50-ben járunk. Julius Caesar hódításokra szomjazik. Úgy dönt, hogy dicsőséges légióinak élén megszállja az eleddig megismert világ végén álló szigetet, ezt a rejtélyes országot, amit Britanniának neveznek: azaz Angliát. Gyors és totális győzelmet arat. Vagyis, majdnem. Egy kis britanniai falu képes ellenállni a császárnak, de gyengülnek az erőik. Kordélia királynő, Britannia uralkodója úgy dönt, hogy elküldi leghűségesebb szolgáját, Angoltapaxot, hogy Galliában keressen segítséget, egy másik kis faluban, amely a rómaiak elleni makacs ellenállásáról híres. A szóban forgó gall faluban Asterix és Obelix már eléggé elfoglalt. Vezetőjük ugyanis rájuk bízta unokaöccsét Kishippixet, egy fiatal srácot, aki csak púp a hátukon. Kishippix nemrég érkezett Lutéciából, és az a feladatuk, hogy férfit faragjanak belőle és még egyáltalán nem állnak nyerésre. Amikor Angoltapax megérkezik, hogy a segítségüket kérje, a falu úgy dönt, hogy átadnak neki egy hordó varázsitalt, amit Asterix és Obelix kísér el. Valamint Kishippix, mivel ez az út tökéletes alkalomnak ígérkezik, hogy befejezzék a fiú nevelését. Sajnos semmi nem úgy történik, mint várták.

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.


Filharmónia:


Október 18. csütörtök, 18.30 - „Dinu Lipatti" Filharmónia

Nyitányok és áriák híres operákból - vezényel Horváth József karmester, az est szólistája pedig Bardon Tony tenor.
Műsoron: Mozart - Figaro házassága; Donizetti - Don Pasquale; Rossini - Olasz nő Algírban; Mozart - Clemenza di Tito; Erkel - Hunyadi László; Verdi - Álarcosbál.

A XXXV. Szatmári Zenei Napok teljes programjáért kattints ide!

Koncert:



Október 16-án, kedd este 18 órától a francia zene kedvelői olyan előadóktól hallhatnak darabokat, mint Jacques Brel, Georges Brassens, Charles Aznavour, Edith Piaf, Joe Dassin. A rendezvényen fellép a franciaországi Reflux együttes, melynek tagjai Jackie Hosquet (ének és zongora), Mireille Bouterin, Jean-Pierre Bastit, Joël Brun, Jaques Achery és Josette Chrabaszcz (ének).


Kiállítás:


A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Szatmári Képzőművészek Egyesület szervezésében október 18-án, 15 órakor Nistor Alex, Pastor Mihaela, Pop Oana és Talpos Elisabeta képzőművészeti kiállításának megnyitójára kerül sor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Képzőművészeti Galériájába. A kultúrműsort a Punctul Urmator csoport szolgáltatja. A kiállítás november 14-ig tekinthető meg.

Chereches Alexandra
alkotásaiból nyílt kiállítás a szatmárnémeti Alkotóház galériájában. A grafikákat tartalmazó tárlat november 28-ig látogatható.

Képzőművészeti kiállítás nyílt szeptember 20-án a Szatmári Megyei Tanács galériájában. Az érdeklődők november 7-ig több mint száz alkotást tekinthetnek meg. További információért kattints ide!


Buli



Október 20-án, szombat este újra fergeteges bulival várja a szatmári fiatalokat a Kaméleon Klub!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: