2017-06-16 10:37:00• hírek • Szatmár.ro

Koncertek és minőségi borok várják az érdeklődőket

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A Szatmár Megyei Tanács a Szatmár Megyei Szőlőtermelők Egyesületével közreműködésben újszerű kezdeményezés keretében mutatja be a szatmári szőlőhegyeken termelt borokat. Ezen nemes foglalatosság szeretete, a fajták és készletek, valamint a borászati eljárások ismerete most egy különleges eseményben csúcsosodik ki június 17-18-án, Szatmárnémeti Új Főterén.

A fesztivált a nemes borok versengése előzi meg, amikor is, június 14. és 16. között kiderül, melyik termelő készíti a legjobb borokat Szatmár megyében. A borversenyről a szervező egyesület elnöke, Leiher Géza szolgál információkkal a 0722-332088-as telefonszámon. A fesztivál a borverseny díjátadójával veszi kezdetét június 17-én 14 órától.

A szatmárinál nagyobb fesztiválok mintájára, a szervezők idénre változatos zenei programot készítettek: a népzene mellett folk és blues, swing és más stílusok képviselői kaptak helyet a programban.

Szombaton: 15 órától a Szatmár megyei népi együttesek lépnek színpadra, majd 17 órától a borozáshoz megfelelő hangulatot a Canarro készíti elő a manouche swing zenéjével, őket követi 18 órától a szatmári Black River Blues Band. Az est fénypontját 20 órától a Proconsul zenekar koncertje jelenti.

Vasárnap a Művészeti iskola diákjai mutatják meg tehetségüket a szatmáriaknak, majd Suba Attila & Soulfool Band szórakoztatja a közönséget new orleans blues & swing zenéjével. 18 órától életművének legismertebb dalait hozza el Ducu Bertzi, őt követi Magyarország egyik legismertebb előadója, Pély Barna. Zenei one-man showja tökéletes aláfestés lesz egy pohár borhoz. A borfesztivál zárókoncertjét a bukaresti White Mahala adja, amely az utóbbi idők egyik legérdekesebb kortárs zenekara.

Az Új Központban mindkét napon borkóstolókra is sor kerül, a nemes borokhoz passzoló hagyományos ételeket Bertici Kinga főszakács által koordinált csapat készíti majd.

A Szatmári Borfesztivált immáron ötödik alkalommal szervezik meg. A sorozat 2013-ban indult, a sikeres „Szatmári Borutak” elnevezésű projekt részeként jött létre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: