2010-06-22 20:09:46• hírek • Póti Orsolya

Koncert a "Német Nyelvű Média Napjai" alkalmából

A „Német Nyelvű Média Napjai",  illetve a FunkForum Egyesület hetedik évfordulója alkalmából, hazai és külföldi német fórumok  közreműködésével fiatal együttesek nemzetközi koncertturnéjára kerül sor  június 26-ig.  Kedd este Szatmárnémetiben is felléptek a Click_Life, a Skald, az Elektromágnes, a Reich&Schön és a Vino Rosso zenekarok.

Az aradi székhelyű mass-media FunkForum Egyesület a romániai, magyarországi, szerb, horvátországi és olaszországi német nyelvű szervezetekkel közösen június 18-tól egy poprock koncert turnét szervezett a „Német Nyelvű Média Napjai", valamint a FunkForum Egyesület hetedik évfordulója alkalmából. A rendezvényen, melyet a kultúrfőváros, Pécs, „Alpok-Duna-Kárpátok Német Kulturális Régiói" elnevezésű projektjének keretében szerveztek, németországi, olaszországi, magyarországi és romániai fiatal együttesek koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők.

A német Reich & Schön zenekar, a bukovinai Click_Life az erdélyi Skald együttes, a baranyai Elektromágnes, valamint az olasz rock-rege-etno Vino Rosso zenekar közösen legelőször június 18-án Temesváron lépett fel, ahol egyúttal megnyitották a „Német Nyelvű Média Napjait". A temesvári koncert után az együttesek Aradon, majd Marosvásárhelyen folytatták a turnét, és június 22-én a Szatmári Német Demokrata Fórum meghívására Szatmárnémetiben is felléptek. A résztvevők este 18 órától a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ termében élvezhették a fiatal előadók koncertjét, melyet Rist Gabriela a Szatmári Német Demokrata Fórum alelnöke nyitott meg.


A koncertet a Click_Life együttes nyitotta meg
A koncertet a Click_Life együttes nyitotta meg


„Az együttesekben közös, hogy mind a négy német közösségekből  származik, de mindemellett internacionálisak, mivel dalaikat nem csak németül, hanem angolul, románul, magyarul, illetve olaszul is előadják.  Nálunk még újszerű az ilyen spontán, hétköznapokra eső  koncert, de tekinthetjük ezt egy sikeres kezdeményezésnek,  mely idővel remélhetőleg egyre népszerűbb lesz."- mondta el a Szatmár.ro- nak Rist Gabriela.  A turné egy határon átívelő eseménynek tekinthető, és ez a nyolc napos közös koncertezés kezdete lehet a hazai és külföldi német nyelvű szervezetek további közös együttműködésnek.

A koncert a Szatmári Német Fórum, a Nemet -Román Gazdasági Egyesület, az Iparosok Kereskedelmi Kamarája, a Szatmári és Észak-erdélyi Alapítvány a Nemzetközi Együttműködésért, Egyesület  valamint  a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ együttműködésével jöhetett létre.


A magyarországi Elektromágnes zenekar
A magyarországi Elektromágnes zenekar


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: