2009-02-21 21:26:24• hírek • Ferenczi Noémi

Jótékonysági est Sorinelért

Egész héten folyt a gyűjtés annak az öt éves kisfiúnak a műtétére, aki születésétől súlyos halláskárosodással küzd. A gyűjtési akció keretében 40 ezer eurót kell összegyűjteni. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mekkora összeg fog összegyűlni, hiszen vasárnap a templomokban is folyik majd az adományok gyűjtése.

A szatmárnémeti ARRA ingatlanügynökség és a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság vette pártfogásába Sorinelt. Felvállalták a gyűjtési akció megszervezését, hogy Sorinel, aki jelenleg teljes némaságban éli mindennapjait, meggyógyulhasson.

A.gyűjtésbe a teljes szatmári közösséget bevonták a szervezők, a legkissebbbektől, a legidősebb korosztályig, ugyanis a gyerekek a „játékcsere" elnevezésű akció keretében adományozhattak, vagyis egy lejért elcserélhették játékaikat. A felnőttek pedig a szombaton délután megrendezett jótékonysági esten adhatták át adományaikat.

A rendezvényen jelen volt Adrian Stef, a megyei tanács alelnöke, aki megköszönte az egybegyűltek részvételét az akcióban. Sok előjáró nem tudott jelen lenni a rendezvényen, ennek ellenére ők is hozzájárultak Sorinel gyógyulásához, eljuttatták pénzadományaikat a szervezőkhöz.

A jótékonysági est első felében az óvodások léptek fel, táncokat, énekeket adtak elő. A közönség nagy szeretettel fogadta a gyerekek produkcióit. Az este további részében népdalok hangzottak el. A rendezvényen, természetesen, Sorinel és édesanyja is jelen volt, figyelemmel kísérték a fellépők produkcióit.

A különböző tanintézményekben, illetve közintézményekben körülbelül 12 ezer lej gyűlt össze.

Akik szeretnének segíteni Sorinelen, azok a következő bankszámla számra utalhatnak pénzt: RO35TREZ54621370201X XXXX, jelige: "Pentru Priala Sorin si alte cazuri similare". Küldhetnek akár sms-t a 1432-es telefonszámra „Sorinel" jeligével. (Egy sms ára 0,90 euró+ÁFA.) A kapcsolattartó személy: Berchesan Lia, ő a 0741-508-888-as mobiltelefon-számon érhető el.

További információk: www.arra-imob.ro

Az ódvodások tánccal, énekkel járultak hozzá a gyűjtéshez

Népes közönség gyűlt össze a szombaton megrendezett jótékonysági esten

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: