2011-04-01 21:24:01• hírek • Szatmar.ro

Koncentrálási gondok mellett is nyert a VSK

Szűk egy héttel a hazai pályán elveszített Román Kupa döntője után a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata egy újabb fontos mérkőzésen lépett pályára saját szurkolói előtt: a román kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Temesvár volt a szatmáriak ellenfele.

A hazai szurkolók ugyanakkor azt remélték, hogy a bánsági csapat „nem lesz ellenfele" kedvenceiknek, akik az Orosz, Mehmedic, Bjork, Teilane, Drake összeállításban kezdték a találkozót. A bosnyák légiós szerezte az első pontot, majd az első percekben ő és Orosz kosarai vitték a csapatot. A vendégek azonban nem ragadtak le, 17-15-ig tartották a lépést. Ezt követően azonban beindult a VSK és 25-18-ra hozni tudta az első negyedet.

A második játékrész még jobban sikerült a szatmáriaknak, hiszen egy ponttal többet dobtak és néggyel kevesebbet kaptak, mint az első tíz percben, így 51-32-es előnnyel fordulhattak a második félidőre. Amikor azonban már egy főleg fejben fáradtnak és koncentrálni képtelennek tűnő VSK jött vissza. Miközben a hazai kedvencek dobásai sokszor célt tévesztettek, a vendég egyre faragták hátrányukat. A temesvári csapatból magasan kiemelkedett Anca Stoenescu, aki szinte egymaga vitte a hátán a csapatot rendkívül pontos távoli dobásaival. Amikor például a lila-fehérek 54 pontnál tartottak, akkor ennek pontosan felét Stoenescu szerezte, aki végül 31 pontnál állt meg!



A szünet után visszaesett a VSK, ám így is nyert a Temesvár ellen


Az harmadik negyedet el is veszítette a VSK 20-16-al, ám Dan Fleseriu tanítványai a végjátékra is nagy nehezen tudták összeszedni magukat. Szerencséjükre ekkor már Stoenescu is elfáradt, romlott a dobásátlaga is. Az utolsó tíz percet aztán a szatmáriak ugyanolyan arányban nyerték meg, mint amilyenben az előzőt elveszítetté, így végül 87-68 arányban nyerni tudtak.

A másik ágon az Arad 81-54 arányban lelépte a Sepsiszentgyörgyöt, így egyre inkább úgy néz ki, a bajnoki döntőben megismétlődik a kupafinálé párosítása.

Női bajnokság, elődöntő, 1. mérkőzés:
Szatmárnémeti VSK-Temesvári BCM Bega 87:68 (25:18, 26:14, 16:20, 20:16)
A szatmári pontszerzők: Mehmedic 21, Teilane 15, Drake 14, Pop 13, Orosz 12, Giurgiu 5, Bjork 4, Olajuwon 3
Játszott még: Băluţă.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: