2010-04-08 15:43:09• hírek • Szatmár.ro

Kompromisszumot kötöttek

Csütörtöktől újra felírnak a háziorvosok ártámogatott és ingyenes gyógyszerekről szóló recepteket.

A Háziorvosok Országos Szövetsége képviselői április 1-je óta tiltakoztak a számukra kedvezőtlen feltételeket biztosító keretszerződés és a majdnem negyvenszázalékos idei bevételcsökkenés miatt, a szerdai egyeztetés immár a harmadik volt a biztosító illetékeseivel.

„Szerdán este tizenegy óra után sikerült egyezséget kötnie a feleknek Bukarestben, amely során elfogadható kompromisszumra sikerült jutni. A március végén lejárt szerződéseket erre a hónapra meghosszabbították, így a családorvosok újra kiállíthatnak kedvezményes recepteket és küldőpapírokat. Ezúton is szeretném megköszönni a szatmári betegek megértését, akik belátták, hogy a tiltakozásra nem csupán a háziorvosok, hanem az egész romániai egészségügyi ellátás problémája miatt szükség volt" - magyarázta a Szatmári Háziorvosok Szövetségének alelnöke, dr. Láng László.

Április 15-én egyébként a Sanitas Szakszervezeti Szövetség képviselői is tárgyalóasztalhoz ülnek Cseke Attila egészségügyi miniszterrel, hogy az egészségügyi rendszer néhány fontos kérdését megbeszéljék. A Sanitas képviselői már bejelentették, abban az esetben, ha a nem tudnak közös nevezőre jutni, sztrájkot robbantanak ki. Először is, költségvetés-kiigazításra van szükségünk, ellenkező esetben az egészségügyi rendszer összeomlik az év közepén. Ezen kívül kérdéseink vannak a kórházak átszervezéssel kapcsolatosan is, amely elbocsátásokhoz vezethet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: