2015-11-13 16:04:25• hírek • Szatmár.ro

Komplex, fényűző és drága is lesz az idei téli díszkivilágítás

Az elmúlt néhány évhez képest idén az átlagos összeg közel dupláját költi Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala a téli díszkivilágításra - ne feledjük, jövőre választások lesznek. A régi főtéren található karácsonyfa mellett további nyolc fát díszítenek fel a megyeközpont különböző negyedeiben, több olyan utcában és kereszteződésben is lesz díszkivilágítás, ahol tavaly nem volt.

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala 2012-ben 360 ezer lejt, 2013-ban 320 ezer lejt, 2014-ben pedig 200 ezer lejt költött a megyeközpont díszkivilágítására. Idén azonban ez az összeg meghaladja az 500 ezer lejt! Ezt Dorel Coica polgármester péntek reggel megtartott sajtótájékoztatóján jelentették be a polgármesteri hivatal munkatársai. Egy nagy meglepetéssel is készülnek, ami a régi városközpont parkjában kerül elhelyezésre, de erről bővebb tájékoztatást nem kaptunk!

A régi főtéren felállított karácsonyfa mellett további nyolc helyszínen - lakónegyedben - díszítenek fel majd fenyőfát: a Soarelui lakónegyed bejáratánál, a 17-es lakótelep parkjában, a Ganea utcában, a Május 14 lakónegyedben, a Szolidaritás lakónegyedben, a 16-os lakónegyedben a Csend parkjában, a Szatmár Megyei Kórház szomszédságában és Szatmárzsadányban.

Díszkivilágítás elemei díszítik már most a Golescu és a Decebal hidat, a régi főteret, a Sugárutat, a Kazinczy utcát, a Károlyi utat az egyik híd lábától a másikig. Fényben úszik majd a Kazinczy (Stefan cel Mare) és a Kölcsey (Iuliu Maniu) utcák kereszteződése, a Sugárút és az Árpád (V. Lucaciu) utca kereszteződése, az ócskapiacnál található nagy kereszteződés, a Petei és a Lacramioarei utcák kereszteződése.

A téli ünnepi kivilágítást a hagyományoknak megfelelően idén is a polgármester kapcsolja majd fel - erre december 1-én 18 órakor kerül majd sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: