2010-01-20 17:13:30• hírek • Szatmár.ro

Kompetencia-felmérő teszt

A hetedikes tanulóknak idén már nem kell félévi dolgozatot írniuk, a nyolcadikosokra azonban kompetencia-felmérő tesztek várnak az alaptantárgyakból.

A tesztkérdésekkel tarkított kérdőíveket - melynek minta-tételsorai már korábban felkerültek a Tanügyminisztérium honlapjára -, akárcsak az érettségi esetében, egy központi felmérő bizottság állítja össze, ezek közül húznak majd egy tételsort a felmérők napján.

Minden iskolában külön megrendezik az országos felmérőt, a tanintézmények saját bizottságot állítanak fel és az iskolák tanárai vigyáznak fel a megíráskor és javítják ki őket.

Az első dolgozatírást román nyelv és irodalomból május 4-én rendezik meg, ezt követi az anyanyelv írásbeli május 6-án, matematikából pedig majdnem egy héttel ezután, május 12-én mérik fel a diákok felkészültségét.

„A vizsgára a tesztkérdéseket úgy állítják össze, hogy azt egy közepes tanuló 120 perc alatt könnyűszerrel meg tudja oldani, tehát nem kell félniük a diákoknak" - mondta el portálunknak Kónya László Szatmár megyei főtanfelügyelő-helyettes.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: