2011-07-14 09:38:05• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Kompenzálni kell a játékhiányt

A második forduló első mérkőzéseivel folytatódnak csütörtökön a labdarúgó Európa Liga selejtezős küzdelmei, amikor is egy román csapat is csatlakozik a három magyarhoz. A már az első körben is érdekelt magyar bajnoki ezüstérmes Paks és a harmadik helyezett Ferencváros egyformán norvég, a kupagyőztes Kecskemét kazah ellenféllel találkozik, míg a román hetedik helyezett Medgyes egy finn gárdával csap össze. Érdekesség, hogy mind a négy együttes olyan csapattal találkozik, amely játékban van, hisz mind a norvég, mind a finn pedig a kazah bajnokság tavaszi-őszi rendezésű.

A legnehezebb riválist talán a Kecskemét kapta, Tomiszlav Szivics vezetőedző tanítványainak a továbbjutáshoz az Aktobét kell legyőzniük, amely az elmúlt két kiírásban az EL-selejtező negyedik körében kényszerült búcsúra, azaz a csoportkörbe jutásért játszhatott. A kazah együttes, amely 19 forduló után a negyedik hazája bajnokságában, eddig háromszor indulhatott a második számú európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligája-selejtezőben pedig négyszer szerepelt, így meglehetősen nagy nemzetközi rutinja van. A múlt pénteken a bajnok Videoton ellen Szuperkupa-döntőt veszített Kecskemét ezzel szemben a csapat történetének első európai kupameccsére készül.

Mind a Paks, mind a Ferencváros meggyőző fölénnyel jutott tovább a selejtező első fordulójából, Kis Károly együttese az andorrai UE Santa Colomát búcsúztatta kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel, Prukner László alakulata pedig az örmény Ulissest ejtette ki, szintén 5-0-val. A paksiak Székesfehérváron látják vendégül a Tromsőt, az FTC pedig az Albert Stadionban csap össze az ugyancsak norvég Aalesunddal.

Máté Csaba, Kis Károly segítője múlt vasárnap Norvégiában tekintette meg a jelenleg második Tromsö egyik mérkőzését, s a teol.hu-nak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a kizárólag magyar játékosokat foglalkoztató Paks csütörtöki riválisa "vérbeli profi csapat".

"Azt gondolom, nem szégyen kimondani, hogy a Tromsö többre taksált csapat, mint a miénk" - mondta Máté. - "Nem a hagyományos, felívelgetős focit játsszák. Sok a technikás, gyors futballistájuk, mindent elmond róluk, hogy több válogatott játékos is van a keretükben, akik BL- és EL-tapasztalattal is rendelkeznek. Ha a tőlünk megszokott fegyelmezett játékkal rukkolunk elő, ugyanaz a szervezettség és küzdőszellem jellemez minket, mint ami eddig is, akkor olyan eredmény születhet csütörtök este Székesfehérváron, ami nyílttá teszi a norvégiai meccset."



A Fradi Moszkvában sem kapott gólt, le is győzte 1-0-ra a Lokomotivot


A Ferencváros remek hangulatban és önbizalommal telve fogadhatja az Aalesundot, mivel nem csak az Ulissestől, de vasárnap a Lokomotiv Moszkva csapatától sem kapott gólt barátságos meccsen. Az Aalesund 11 forduló után az 5. helyen áll a norvég bajnokságban, keretében pedig egy Costa Rica-i és két jamaicai légiós jelenti az egzotikumot. Utóbbiak közül az egyik az a Jason Morrison, aki a 2009-2010-es szezonban még a Ferencvárost szolgálta. A mérkőzést mellesleg a román Marius Avram vezeti.

Talán a legkönnyebb ellenfelet az európai kupában most debütáló Medgyes kapta: a Kuopion 14 forduló után csak nyolcadik a finn bajnokságban és mindössze három győzelmet szerzett. A skandinávok keretében szerepel a magyar Balogh Balázs valamint a nigériai Dickson Nwakaeme, aki a Kolozsvári Universitatea csatárának, Anthony Nwakaemének a bátyja. Ami a Medgyest illeti, az erdélyiek egy összeszokott csapatot alkotnak, hisz gyakorlatilag a tavalyi kerettel készülnek az új szezonra: egyedül Michal Kubala távozott az Astrához és Ciprian Petre érkezett Besztercéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: