2019-05-22 07:08:35• hírek • Bede Emőke

Komorzán után Kányaházán is gazdaságokat öntött el az árvíz

Az utóbbi napokban leesett nagy mennyiségű csapadék Szatmár megye több pontján is árvízzel fenyeget, mi több, már vannak olyan területek is, ahol komoly gondot okozott a víz.

Kedden beszámoltunk róla, hogy a román-ukrán határ közelében található Komorzán településen 10 gazdaságot (udvarokat és pincéket) öntött el az ár, illetve 15 hektárnyi mezőgazdasági területen jelenleg is áll a víz. Szerda reggel Kányaháza polgármestere, Dinu Birtoc is hasonló helyzetről számolt be Facebook-oldalán. Bejegyzéséből kiderült, néhány udvarra már bejutott a víz, s mivel valószínűsíthetően az elkövetkező órákban tovább emelkedik a vízszint, ezért az elsőfokú készültséget másodfokúra fogják emelni.


Szerda reggel a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtói megkeresésre közölte, hogy egyelőre nem érkeztek a 112-es segélyhívóra sürgősségi bejelentések. Ugyanakkor a tűzoltók folyamatosan készültségben vannak, ha pedig a helyzet úgy kívánja, azonnal közbe tudnak lépni. Mindemellett Darius Filip prefektus arra kérte kedden a belügyminisztériumi szerveket, hogy fokozzák az érintett zónák megfigyelését, valamint törekedjenek hatékony kommunikációra a helyi sürgősségi helyzetekkel foglalkozó bizottságokkal is.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: