2012-07-03 11:16:03• hírek • MTI

Komolyzenével a hajléktalanok és a narkósok ellen

Komolyzenével igyekszik eltávolítani környékéről a hajléktalanokat és a kábítószerezőket a Forum üzletközpont az észak-csehországi Liberecben.

A népszerű Forum ugyanis hosszabb ideje a városi hajléktalanok és kábítószerezők tucatjainak a kedvenc tartózkodási helyévé vált, ami kiváltotta a vásárlók és a látogatók elégedetlenségét, így az üzletközpont vezetőinek el kellett gondolkodniuk a megoldáson.

"A komolyzene a jelek szerint valóban hatásos, több problémás személy már elhagyta a Forum környékét, és a helyzet lassan kezd megnyugodni" - nyilatkozta Václav Ricár igazgató a Mladá Fronta Dnes című prágai napilapban.

Hozzátette: hosszú ideig kerestek egy olyan megoldást, amely nem vált ki feszültséget, botrányt a város legismertebb bevásárlóközpontjában és környékén. Így találtak rá egy új-zélandi példára, ahol hasonló módon, komolyzenével szabadultak meg a városközpontot elárasztó hajléktalanoktól, koldusoktól, narkósoktól.

Martin Ulbrich zenei szakíró szerint a klasszikus zene - elsősorban a fiatalabb, illetve a kevésbé művelt rétegekre - valóban elriasztó hatással van. "A mai fiatalság jelentős része már csak azért is elutasítja a komolyzenét, mert az egy olyan műfaj, amelyet nem ért, nem kedvel, ezért inkább elhagyja az ilyen környezetet" - nyilatkozta az újságnak Ulbrich.

A Forum bevásárlóközpont és környéke Liberecben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: