2013-03-11 12:22:54• hírek • Póti Orsolya

Komolyzenei koncertnek adott otthont a Kálvária

Március 10-én romantikus zongora és hegedű estre került sor a szatmárnémeti Kálvária templomban. Többek között Paganini, Brahms és Liszt műveket hallgathatott a közönség.

A Jézus Szentséges Szíve Plébánia már számos alkalommal adott otthont komolyzenei koncertnek; több tehetséges fiatal és zenekar nyújtott zenei élményt a zenekedvelő közönség számára Szatmárnémeti egyik legszebb templomában, a Kálváriában.

Március 10-én, vasárnap délután 17 órától is különleges koncertnek adott otthont a Kálvária: Balaskó Balázs zongoraművész és Székely Alpár hegedűművész szórakoztatták komolyzenei darabokkal a jelenlévőkkel.

A romantikus zongora és hegedű est Bach Chaconne című hegedűművével kezdődött Székely Alpár előadásában, majd Sarasate Cigány-melódiáival folytatódott a koncert. Továbbá felcsendült Brahms zongorára és hegedűre írt G-dúr szonátája, Paganini Cantabile című műve hegedűre és Porumbescu Balladája.

Balaskó Balázs előadásában elhangzott Liszt Ferenc Szerelmi álmok című három noktürnből álló zongoraciklusának legismertebb és legnépszerűbb harmadik dala.

Romantikus zongora és hegedű est from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: