2017-09-29 12:11:33• hírek • Szatmár.ro

Komolyzenei koncertek a jövő hétre

Kamarazenei, szimfonikus és kóruskoncerttel folytatódik a 40. Szatmári Zenei Napok.

Szeptember 29-én különleges, ünnepi szimfonikus koncerttel vette kezdetét a 40. Szatmári Zenei Napok Nemzetközi Komolyzenei Fesztivál. Robert Houlihan írországi karmester vezényelte a zenekart, a koncert szólistája pedig a Spanyolországból érkezett zongoraművész, Josu de Solaun Soto volt.

A komolyzenei fesztivál október 2-án Nagykárolyban, majd október 3-án Szatmárnémetiben folytatódik. 18 órakor, illetve 18.30-tól kezdődnek a kamarazenei koncertek a néhai zseniális hegedűművész, Ruha István emlékére. A hétfői koncert helyszíne a Károlyi kastély, a keddié a Dinu Lipatti Filharmónia koncertterme lesz. A fellépők a nyíregyházai Szabolcsi Kamarazenekar tagjai lesznek, Dr. Fátyol Rudolf hegedűművésszel kiegészülve.

Csütörtökön, október 5-én 18.30-tól a rendkívüli szimfonikus koncerten Tiberiu Soare karmester vezényli a zenekart, a szólista pedig az orosz zongoraművész, Alexei Nabioulin lesz.

Pénteken 18.30-tól a bukaresti Madrigál Kórus koncertezik a filharmóniában, amelyet Anna Ungureanu fog vezényelni. A koncerten közreműködik a Mediesana Kórus Ileana és Ioan Petrovici vezetésével.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: