2015-06-27 08:14:48• hírek • Szatmár.ro

Komolyzenei koncert és R-Go a megyenapok első estéjén

Díszbeszédek nélkül, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, a magyar Himnusszal kezdetüket vették a megyenapok.

Már kora délután nagy volt a mozgolódás az új központban, a lacikonyhások állították sátraikat s gyorsan meg is sütötték az első adag miccseket, kolbászokat, akárcsak a kürtőskalács-sütők. A hang- és fénytechnikusok az utolsó kábeleket csatlakoztatták a nagyszínpad körül, melynek deszkáira előbb a Dots és Bogdan Bratis lépett, bemelegítő hangulatot teremtve a térre érkezőknek és Corinának.  Aki azonban nem egyedül, hanem Adrian Stef megyei tanácselnök, Riedl Rudolf és Mircea Govor alelnökök, illetve Altfatter Tamás alprefektus kíséretében lépett a színpadra.  A megye vezetői mindenkinek jó szórakozást kívánva köszöntötték a jelenlévőket - hivatalosan is, de mindenfajta díszbeszéd nélkül megnyitva a harmadik alkalommal megszervezett Szatmár Megye napjait.



A hagyományokhoz híven komolyzenei koncerttel folytatódott a műsor,  a nyíregyházi Szabolcsi Szimfónikus Kamarazenekar és a Dinu Lipatti Filharmónia Camerata Consonantia kamarazenekarának művészei Vivaldi Négy évszakát adták elő, nem csak a komolyzenét kedvelők örömére.

Az esti koncertek sorozatát a nagy népszerűségnek örvendő R-GO nyitotta meg s hogy a csikidam stílus, Szikora Robi és a Gidák sikere évtizedek óta töretlen azt mi sem igazolta jobban, mint hogy a teret egyre nagyobb létszámban megtöltő közönség minden dalt velük énekelt. A repertoárból természetesen nem hiányzott egy-két régi Hungária dal sem.

Pár évtized ide vagy oda, a Ciao,  Marená-t még a legfiatalabb korosztály is ismeri. Koncertjük végén stílusosan elballagott a katona. Adrian Stef tanácselnök ekkor apró figyelmességgel köszönte meg R-Go-éknak a remek hangulatú koncertet. Szikora Robi köszönetképp szépen-halkan, ahogy az egy imához illik, elénekelte a Himnuszt. Mármint a magyar Himnuszt.

R-GO után a DJ Project népszerű slágerei szóltak, majd VUNK koncertje zárt a megyenapok első estéjét, pontosabban éjszakáját.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: