2016-08-31 17:46:53• hírek • Szatmár.ro

Komoly változások várhatók a Zamfirescunál?

Kereskényi szerint személyi változtatásokról még korai beszélni, de lehet hogy jót tenne egy kis vérfrissítés.

A Partiumi Magyar Napokat záró sajtótájékoztatón jelen volt Kereskényi Gábor polgármester is, akinek a sajtó munkatársai tették fel a kérdést: a PMN szervezésének "receptjét" nem lehetne-e átültetni más szatmári rendezvények megrendezésébe? A román nyelvű orgánumok is elismerték, hogy az elmúlt tíz nap sikeres, ugyanakkor nagyon kulturált volt és azt is érezhetik, hogy a városnapok kapcsán is ebbe az irányba kellene elmozdulni.

Kereskényi szerint hamarosan a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ működését is nagyító alá veszik, ugyanis az felel a szatmári kulturális rendezvények nagy részéért. Ám a polgármester szerint a központ által szervezett programoknak nem sikerült tartani a lépést a világ fejlődésével - még mindig a 90-es évek programjait szervezik. Pozitív példaként hozta fel a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság munkáját, melynek élén Bogdan Georgescu kevés pénzből is színvonalas, népszerű rendezvényeket hoz össze.

"A G. M. Zamfirescu Művelődési Központ nagyon kényelmes helyzetben van. Megkapja az évi költségvetést, aztán pedig abból szervez rendezvényeket. Pedig senki nem tiltja nekik, hogy támogató cégek után járjanak és sokkal nagyobb költésgvetésből szervezzenek nagy tömegeket megmozgató rendezvényeket" - mondta Kereskényi.

A sajtótájákoztatón Stier Péter, a PMN főszervezője felvetette az ötletet, hogy a Zamfirescu esetében is alkalmazni lehetne a jól bevált módszert, miszerint akinek szponzorizációt sikerül szereznie magáncégektől, az a pénz bizonyos százalékát megkapja. Ez ugyanis motiváló tényező lehet.

Visszatérve a művelődési központhoz, a polgármester szerint mindenképp szemléletváltásra van szükség a szervezésben és a munkamorálban is.

Az újabb újságírói kérdésre, miszerint a városnapok szervezését nem kellene-e esetleg egy külsős cégnek kiadni, a polgármester azt válaszolta, hogy egyelőre ilyesmiről nincs szó. Először a művelődési központban zajló munkát kell átalakítani. A mostani igazgató, Gheorghe Molnar leváltásában egyelőre nem goldolkodnak, bár Kereskényi szerint valószínűleg jót tenne egy kis vérfrissítés.

A polgármester szerint érdemes lenne kidolgozni egy rendszert is, amelynek a segítségével a városban szervezendő eseményeket népszerűsíteni lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: