2014-07-03 09:25:07• hírek • Szatmár.ro

Komoly változások az Olimpia kispadján - edzők és játékosok is jönnek

Alapos változásokat hoz az Olimpia életében az augusztus végén kezdődő második ligás focibajnokság.

2008-ban a Szatmár Megyei Tanács a polgármesteri hivatallal karöltve azért támasztotta fel az Olimpia labdarúgócsapatát, hogy létrehozzon egy olyan együttest, amelyben lehetőséget kapnak a fiatal szatmári játékosok a bemutatkozásra, fejlődésre. A cél azóta alaposan megváltozott: a román foci második vonalában szereplő együttes számára a következő idényben a felsőházi rájátszásba való bejutás a cél, ha pedig elcsípnék az első helyet, akár az első ligás szereplést sem utasítanák vissza - tudtuk meg Dan Babut városmenedzsertől, a Olimpia labdarúgóklub elnökétől.

A csapat összetételében is lesznek változások az augusztus 30-án kezdődő új bajnoki idényben: több mint valószínű, hogy az Aradi UTA-tól hárman érkeznek az olimpiához: Apostu, Neagu és az argentin Laso.

Ennél azért komolyabb és meglepőbb változás az, hogy Csík Tibor vezetőedzőt és Mircea Bolba másodedzőt is lecserélik. A szatmári csapat új edzője az a Cosmin Bodea lesz, aki a Turnu Severin, a Brassói FC és a Marosvásárhelyi ASA edzője is volt. A másodedző pedig Dan Dobai lehet.

Csík Tibor leváltását Dan Babut nem tudta egyébbel indokolni, mint azzal, hogy az edző túl jó kapcsolatot alakított ki a csapat tagjaival, ez pedig az elkövetkezőkben nem járulna hozzá a célok eléréséhez. Az Olimpia vezetősége szerint a csapat sem játszott elég látványosan - azt viszont nem tagadhatják, hogy eredményesek voltak. Három célból kettőt teljesítettek is: az őszi szezonban az első nyolcban végzés volt a cél, ami össze is jött. Aztán már a felsőházi rájátszásba jutást tűzték ki célöl, ami egy pont híjján össze is jött, majd az alsóházi rájátszás megnyerése volt a target, amit a csapat könnyen teljesített.

A napokban az Olimpia egy másik posztra fog ajánlatot tenni Csík Tibornak, a szakember ennek ismeretében fog dönteni arról, hogy elfogadja-e. Csík 2008-ban vette át a negyedik ligás csapat irányítását, ahonnan a harmadik majd a második osztályba juttatta az együttest.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: