2016-10-08 15:22:53• hírek • Agerpres

Komoly turistacsalogató a felújítótt dévai vár

Több mint 155.000 hazai és külföldi turista látogatta meg ebben az évben Déva várát, amelyet három éven át tartó restaurálás után, idén áprilisban nyitottak meg a nagyközönség előtt.

Mona Voinescu, Déva polgármesteri hivatalának szóvivője úgy nyilatkozott, a legtöbb látogató, pontosan 38.418, augusztusban érkezett, júliusban 30.566-an, júniusban pedig 24.940-en tekintették meg a legendás építményt.

Szeptemberben is sokan látogatták meg a dévai várat: a városháza adatai szerint közel 19.000 turistát vonzott az első őszi hónapban.

Déva várát telekabinnal is meg lehet közelíteni, erre 10 lejbe kerül a jegy, de tanulóknak, diákoknak, nyugdíjasoknak csak 5 lejbe. Aki gyalog sétál fel a várba, a főbejáraton át, annak nem kell fizetnie.

Az építményt három éven át tartó restaurálási munkálatok után, idén április 1-jén nyitották meg a nagyközönség előtt. A felújítás 38,42 millió lejbe került. A pénz nagy részét, 21,96 millió lejt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból bizosították, a fennmaradó összeg pedig a központi és helyi költségvetésből került ki.

Déva várának első írásos említése a 13. századra vezethető vissza, de a vár valószínűleg még korábban épült. (agerpres.ro)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: