2010-10-22 13:41:08• hírek • Szatmár.ro

Komoly támogatások - válságban

Azt mondják, az ember nehéz helyzetekben az egyházhoz fordul segítségért: két településen is komoly adományokat kaptak a vallási közösségek.

Annak ellenére, hogy a szociális gondok világszerte elmélyülnek, vannak, akik adományokkal segítik az egyházat. Vasárnap, 13 órai kezdettel Sárközújlakon felavatják a helyi református templom új haragját, amelyet egy gyülekezeti tag nemes adományából öntetett a közösség - a 62 éves Cseh Ferenc nem kevesebb, mint 12 000 lejt ajánlott fel erre a célra. Az istentiszteleten Nt. Kovács Sándor, a Szatmári Református Egyházmegye hirdet majd igét.

A nagylelkű adomány másik példája az, amit nemrég Csedregben hajtott végre egy, a településről elszármazott család: Ruzsilla Endre és felesége, Piroska felvállalták, hogy állják a temetői ravatalozó fedett terasza építésének a költségeit.

A munkálatokat a gyülekezet tagjai végezték. Rusilláék harminc évvel ezelőtt települtek ki New Jersey-be, és a feleség testvérétől értesültek arról, hogy a Csedregi Görög-katolikus egyházközség adományokat vár a ravatalozó kibővítésére. Szemák Miklós parókus lelkesen köszönte meg a házaspár adományát. Ruzsilláék a jövőben is szeretnék támogatni szülőfalujukat.


A munkálatokat a csedregi gyülekezet tagjai végezték
A munkálatokat a csedregi gyülekezet tagjai végezték


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: