2009-03-05 14:56:31• hírek • Parajdi Andrea

Komoly szankciókat szabtak ki

Autómosókat ellenőrzött a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség, az Országos Munkaügyi Hivatal által kezdeményezett kampány keretében. Az eredményekről csütörtökön sajtótájékoztató keretében számolt be Christian Sasu, a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség vezetője.

A.Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség februári ellenőrző akciója során a munkabiztonság és a munkaegészségügy előírásinak betartását vizsgálták, illetve átnézték az egyes üzemek alkalmazottainak munkaviszonyát, figyelmet fordítva a kiskorúak dolgoztatására. Az országos kampány lényege egyébként abban is keresendő, hogy a Munkaügyi Hivatal minél jobban tudatosítani akarja, hogy a munkaadónak milyen kötelezettségei vannak a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében.

Az akció során 37 megyei autómosót kerestek fel, amelyek összesen 260 alkalmazottal dolgoznak. Elsőként átvizsgálták, hogy a cégek alkalmazzák-e azokat az előírásokat, amelyeket a hideg, téli hónapokra meghatároz a törvény.

A munkaviszonyok törvényességének átvizsgálásakor 108 munkaszerződésben találtak hiányosságokat, melyekért 16500 lej büntetést szabtak ki. Hat olyan személyt találtak, akik feketén dolgoztak, munkaadóik nem jelentették be őket. Ezen kívül 19 olyan alkalmazottat regisztráltak, akik úgy kezdtek hozzá munkájukhoz, hogy nem rendelkeztek egyéni munkaszerződéssel.

A munkabiztonság és munkaegészségügy vizsgálása során 106 törvénybeütköző esettel találkoztak, amelyeket mintegy 19000 lejért büntették. A legtöbb helyen nem működött megfelelően az egészségügyi felvigyázás, s az is kiderült, hogy a munkabiztonság kapcsán sok helyen nem tartottak megfelelő oktatást alkalmazottaiknak.

Christian Sasu, a Szatmár Megyei Munkaügyi Felügyelőség vezetője legútobbi ellenőrzési akciójukról tájékoztat.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: