2018-06-22 09:24:07• hírek • Bede Emőke

Komoly szakorvoshiány van Szatmár megyében

Jelenleg 391 szabad állás vár betöltésre a megyében, ezek java részére olyan alkalmazottat keresnek, aki középfokú végzettséggel rendelkezik, viszont 44 olyan hely is van, ahova felsőfokú végzettséggel rendelkező személyt keresnek.

Hosszú évek óta tapasztalható Szatmár megyében, hogy kevesebb szakorvossal kell beérnie a lakosságnak, mint amennyire szükség volna. Jelen pillanatban nem kevesebb mint 28 szakorvost keresnek, de szükség van egy állatorvosra, illetve egy gyógyszerészeti asszisztensre is –közölte a Szatmár Megyei Munkaerő-Ügynökség. Összességében egyébként 44 olyan szabad állás van, melynek betöltésére felsőfokú végzettségre van szükség.
 

270 poszt betöltésére elég a középfokú végzettség, 77 helyre pedig akkor is felveszik az embert, ha nem rendelkezik semmilyen végzettséggel. Keresnek többek között 30 biztonsági őrt, 20 pénztárost, 10 cipészt, 12 varrodai alkalmazottat, 25 alkatrész-összeszerelőt és 25 festőt is. Ezen foglalkozások területén a legnagyobb a hiány, de a pincérek, pultosok, szakácsok, takarítónők, raktárosok, árumozgatók, sofőrök, traktoristák is találhatnak munkát. Az álláskeresőknek érdemes felkeresni a munkaerő-ügynökség honlapját, ahol nem csak a megyei, de az EU területén található szabad állásokról is lehet értesülni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: