2009-01-07 22:07:54• hírek • Csenteri Judit

Komoly problémák akadnak

Az orosz Gazprom a hétfőről keddre virradó reggelre függesztette fel Ukrajna gázzal való ellátását, melynek következtében szerdára virradóan Ukrajna is elzárta vezetékeit. Azóta egyetlen köbméter gáz sem érkezik Európába Ukrajna felől.

Romániában szerda reggelre szűnt meg az orosz gázexport. Szerbia, Bulgária, Horvátország, Bosznia és Macedónia már a keddi nap folyamán sem jutott orosz földgázhoz. Törökországban is megszakadt a Balkánon keresztül továbbított orosz földgáz szállítása, ide azonban akadálytalanul eljutott a Fekete-tengeren keresztül szállított földgáz.

A szerb állami gázellátó vállalat magyarországi gázkölcsönben reménykedik, miután már több lakónegyed is gázellátás nélkül maradt. Szerbiának mindössze egymillió köbméter gáz áll rendelkezésére.

Szlovákiában a szerdai naptól kezdődően korlátozni kezdték a nagyfogyasztók gázzal való ellátását, miután egyetlen köbméter gáz sem érkezik az országba. Csehország egy úgynevezett északi útvonalon, vagyis Norvégia segítségével biztosította be a napi gázfogyasztást, ami 50 millió köbméternek felel meg.

Az Ausztriába irányuló orosz gázexport teljes leállását jelentette be az osztrák OMV olaj- és gázipari társaság is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: