2017-03-16 10:54:27• hírek • MTI

Komoly izgalmak várhatóak Rómában, Amszterdamban...

Izgalmas visszavágó ígérkezik az olasz fővárosban az AS Roma-Olympique Lyon találkozón csütörtökön, a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjében.

A Kassai Viktor által vezetett mérkőzésen a rómaiaknak kétgólos hátrányt kellene ledolgozniuk, miután múlt csütörtökön 4-2-re kikaptak Lyonban, a negyedik gólt a hosszabbításban szerezte a francia csapat. A visszavágó két remek formában lévő gárda küzdemét hozhatja, mivel a hétvégi bajnokin a Farkasok 3-0-ra nyertek Palermóban, míg a Lyon 4-0-lal küldte haza a Toulouse-t.
   
Az EL egyik favoritjának tartott Manchester United a múlt héten 1-1-et játszott Rosztovban, és nagy meglepetés lenne, ha nem harcolná ki a továbbjutást. Az MU az Angol Ligakupát megnyerte, ezzel biztosította, hogy a következő idényben is indulhasson az EL-ben. Jose Mourinho vezetőedző azt mondta, az elsődleges cél az, hogy minél előrébb végezzenek a Premier League tabelláján, bár az EL-győzelem automatikus helyet jelentene a BL-ben. A csapat hangulatát némileg ronthatja, hogy címvédő létére a negyeddöntőben kiesett hétfőn az FA Kupából, mivel 1-0-ra kikapott a Chelsea-től. A vendégeknél Andrei Prepelita az odavágón nem kapott szerepet, a hétvégi bajnokin viszont kezdő volt.

Mint ahogy kezdő volt Alexandru Chipciu és Niculae Stanciu is az Anderlechtben egy héttel ezelőtt, amikor előbbi gólpasszából utóbbi lőtte a belga listavezető győztes gólját Nikosiában az APOEL ellen. A hétvégén Chipciu pihent, a lila-fehérek 3-0-ra nyertek a Beveren ellen, úgyhogy jó hangulatban készülhetnek a visszavágóra.

Az Anderlechten kívül egy másik belga gárda, a Genk várhatja előnnyel a hazai visszavágót. Az előző körben az Astrát búcsúzható Genk az ősszel a Viitorul útját álló Gent otthonában nyert 5-2-re.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók:
Genk (belga)-Gent (belga) 20.00 (az első mérkőzésen: 5-2)
Besiktas (török)-Olimpiakosz (görög) 20.00 (1-1)
Krasznodar (orosz)-Celta Vigo (spanyol) 20.00 (1-2)
Ajax Amsterdam (holland)-FC Köbenhavn (dán) 22.05 (1-2)
Manchester United (angol)-Rosztov (orosz) 22.05 (1-1)
RSC Anderlecht (belga)-APOEL (ciprusi) 22.05 (1-0)
AS Roma (olasz)-Olympique Lyon (francia) 22.05 (2-4)
Borussia Mönchengladbach (német)-Schalke 04 (német) 22.05 (1-1)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: