2018-11-12 09:37:00• hírek • Bede Emőke

Komoly forgalomnövekedést könyvelt el a reptér

A Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér háza táján igencsak mozgalmasan telnek a napok, és nem csak azért, mert kettő helyett immár heti háromszor indul járat a londoni reptér felé.

Az októberi hónap három kellemes meglepetéssel is szolgált a reptér számára -tájékoztat legújabb közleményében az intézmény. Először is megnövekedett a London felé tartó járatok száma, immár heti három alkalommal (kedden, csütörtökön és szombaton) indul repülőgép az angol szigetország felé. Ezzel kapcsolatban azonban azt is érdemes tudni, hogy április 1-től már nem három, hanem heti négyszer indít járatot a WizzAir a brit főváros irányába. A fapados légitársaságnak e döntése igencsak indokoltnak tűnik, hiszen októberben szinte minden gép tele szállt fel, a telitettség 92,4 százalékos volt.
 

Emellett arról is beszámolt közleményében a repülőtér, hogy az belföldi forgalom is megugrott az elmúlt hónapban. A Bukarest felé tartó utasok száma a tavalyi adatokhoz képest 39,41 százalékkal nőtt meg. Ami pedig az összesítettoktóberi utasforgalmat illeti, elmondható, hogy 2017-hez képest 2018 októberében 22,66 százalékkal többen éltek a szatmári reptér adta lehetőséggel.
 

Ugyanakkor érdemes elmondani, hogy nem csak az elmúlt havi forgalom ugrott meg, hanem egész évben ugyanez a tendencia érvényesült. A 2017-ben mért adatokhoz képest 2018 januárja és októbere között 17,87 százalékkal nagyobb utasforgalmat bonyolított le a reptér –tájékoztat az intézmény a hétfőn közzétett jelentésében. A szignifikánsan megemelkedett forgalom miatt a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérre komoly fejlesztések várnak. Szeretnék korszerűsíteni és bővíteni a várótermet, és ugyanezen oknál fogva szeretnék szélesíteni a parkoló kijáratát is, ahol a gépek érkezése után kisebb dugó szokott kialakulni az autóval távozó utasok miatt. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: