2008-02-02 16:59:00• hírek • Szatmar.ro

Elegendő zöldövezete van Szatmárnémetinek

 Egy hat éves program keretében 13 négyzetméterrel növekedhet az egy főre jutó zöldövezet.

Amint arról már korábban beszámoltunk egy felmérést végeztek városunk zöldövezeteiről, mivel uniós követelmény szerint az országok városaiban az egy főre jutó zöldterület nem lehet kevesebb 26 négyzetmétert.

Ilyés Gyula polgármester elmondta korántsem akkora a baj, mint amekkorának hiszik egyesek, mivel Szatmárnémeti jelenleg lakosonként 23 négyzetméter zöldterülettel rendelkezik

A felmérés során a közterületen levő zöldövezeteket, parkokat, utcai zöldsávokat, a Szamos töltését valamint a közintézmények területén levő, közhasznú zöldövezeteket leltározták fel. De az előbb felsorolt kategóriák mellett még máshol is találni zöldterületeket. Számos magánterületen levő füves rész van például, amelynek felleltározása nem lehetséges, ugyanakkor a Pirosberek nevet viselő városrész kertes része is kimaradt a felmérésből.

Az adatok szerint városunk előkelő helyet foglal el országos szinten az egy főre jutó zöldterületek mennyisége szempontjából. A minisztérium által előírt 26 négyzetméter elérése helyett egy hat éves program keretén belül 36 négyzetmétert szeretnének elérni. - magyarázta Ilyés.

A program több elemből tevődik össze ami fokozatosan fog megvalósulni. Először is kisebb nagyobb, parlagon hagyott területek rendbetételével, valamint a városszéli lakónegyedek kiépítésével is növelni lehet a zöldövezeteket, hiszen ott több hektárra is kiterjedhet a füves rész. Az is előnyős lehet ha Sárerdőn elkezdődnek a munkálatok, vagy egy új szeméttelep létesül. - fejtette ki a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: