2017-03-09 12:48:23• hírek • Kocsis Zoltán

Komoly beruházások a tanügyi infrastruktúrában Pusztadarócon

A Pusztadaróci Általános Iskola 2014-ben felújított épülete
A Pusztadaróci Általános Iskola 2014-ben felújított épülete

Komoly beruházásokat tervez megvalósítani a Pusztadaróci Polgármesteri Hivatal a község tanügyi infrastruktúrájában. Többek között sportpályák kialakításáról, felújítási munkálatokról és térfigyelő kamerákról szólnak a tervek.

Igazán nem vádolhatjuk nagyzolással Gaman Mihály polgármestert, amikor iskolaközpontról beszél Pusztadaróc kapcsán, hisz kevés (vidéki) település büszkélkedhet azzal az irigylére méltó helyzettel, hogy egymás közvetlen közelében van az iskola, az óvoda, az after-school, de még a tornaterem is.

„Ezt szeretnénk bővíteni egy multifunkcionális pályával, ahol kézilabdázni, kosarazni és teniszezni lehet. A tervek már készülnek, a nyári vakációban pedig reményeink szerint meg is épül", árulta el Gaman.

A nyári vakációban jelentős felújítási munkálatokat végeznek a Szamosdarán található iskolaépület belső részében is, míg az óvoda fásszínnel bővül majd.

Ezzel azonban közel sincs vége a várható fejlesztéseknek, az önkormányzat ugyanis idén igyekszik kibővíteni a térfigyelő rendszerét. Ezt szeretné kiterjeszteni Petére és Szamosdarára, valamint az iskolaépületek belsejére és környezetére is.

Pusztadaróc oktatási intézményeiben az idei tanévben összesen 485 gyerek tanul - óvodától 8. osztályig. További 174 gyerek pedig Szatmárnémetibe ingázik. Érdemes tehát odafigyelni, milyen körülmények fogadják őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: