2008-09-24 13:12:07• hírek • Szatmár.ro

Komoly anyagi gondok vidéken

Eladósodtak a megye vidéki önkormányzatai, mindenki megváltásként várja a költségvetés-kiegészítést.

Minden év második felében előállnak az anyagi gondok az önkrományzatok háza táján, a jelenlegi helyzet viszont fölülmúlja az eddigieket - nem, hogy nincs pénz a polgármesteri hivatalok kasszájában, de a legtöbb községi önkormányzat többszázezer lejes adósságot halmozott fel, amit sürgősen ki kellene fizetni.

 

Akadnak olyan polgármesteri hivatalok - például a piskolti vagy a csaholyi - amelyeket a hitelezők (azaz: bizonyos munkálatok elvégző, de ki nem fizetett cégek) perrel fenyegetnek ezen helyzet miatt. Az önkormányzati vezetőknek most azokkal az adósságokkal is meggyűlik a bajuk, amelyeket az előző, május végén leköszönt vezetőség hagyott hátra, és van olyan polgármester, aki egyszerűen nem akarja kifizetni ezt a tartozást.

A köztisztviselők eddig még megkapták bérüket, jövő hónapban viszont - amennyiben nem jön pénz - hiába várják majd a fizetésnapot. A kormány több hete ígéri a kötlségvetés kiegészítését: legutolsó információk szerint a héten, vagy jövő hét elején megtörténik a „rektifikálás".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: