2014-10-27 13:19:03• hírek • Szatmár.ro

Kommunikáció a kapcsolatteremtésben

Sokszor gondolkodásmódbeli változtatásra van szükség a két személy közötti kommunikáció megvalósulásáért - hangzott el a szatmárnémeti Háló találkozón.

Dr. Varga Rita tüdőgyógyász főorvos tartott előadást a szatmárnémeti Scheffler János Lelkipásztori Központ (Libertatii u 20. szám) udvaráról elérhető Szent István teremben pénteken délután, a szatmárnémeti Háló találkozó keretében. A kommunikáció gyökerét és az abból történő megszületését tekintette, így állapította meg, hogy az alap kiindulót a szükségletek képezik, abból a vágyak, aztán az érzelmek, majd csak az után a gondolatok és végül a kommunikáció nyilvánul meg. Ha tehát két ember között a kommunikáció nem működik, akkor ott a gondolkodásban kell változtatni, vagy kell valakinek változnia, megértenie társát.

"Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi a helyes, mi a kedves előtte és mi a tökéletes" (Róm 12,2) - jelent meg a gondolatokhoz a bibliai ige.

A résztvevők Sabau-Trifu Cristina egyházművész nemrég bemutatott keresztúti képsorozatát felhasználva elmélkedtek, majd az előadás témájával kapcsolatban beszélgetések indultak. Ez utóbbiak során kifejeződött annak igénye is, hogy műhelybeszélgetések formájában vigyék tovább a témát és találkozzanak a következő éves találkozóig a Háló kötelékében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: