2015-09-30 17:48:31• hírek • Kocsis Zoltán

Kommandósok és szórólapok

Kedden és szerdán két különböző tematikával folytatódott a rendőrség Bűnmegelőzési Hetének programsorozata: előbb a fiatalkorú bűnözés, utóbb pedig a lopások áltak a célkeresztben.

A hétfőn startoló és október 2-ig, péntekig tartó Bűnmegelőzés Hetének központi témája kedden a fiatalkori bűnözés volt. Nagykárolyban négy iskolát kerestek fel a rendőrség szakemberei, Szatmárnémetiben pedig a Vasile Lucaciu Általános Iskolát.

A Magyar (Rodnei) utcai intézményben a Szatmár Megyei Rendőség bűnügyi osztályának munkatársai mellett a kommandósokkal találkozhattak a gyerekek. Mintegy ötszáz diák nézte ámulatba ejtve a kommandósok bemutatóját. Megismerkedhettek a rendőrség által alkalmazott technológiákkal, eszközökkel is.

Szerdán a lopások megakadályozása, a tolvajok dolgának megnehezítése volt terítéken. A rendőrök félezer szórólapot osztottak szét Szatmárnémeti lakónegyedeiben - 14-es, 15-ös, 16-os, 17-es, Kárpátok lakótelepeken - és igyekeztek elbeszélgetni az emberekkel. Megpróbálták tudatosítani bennük, hogy odafigyeléssel és alapvető óvatossági intézkedésekkel jelentősen meg tudjuk nehezíteni a tolvajok dolgát, legyen a célpontjuk akár a lakásunk, akár gépkocsink.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: