2014-06-15 00:40:21• hírek • MTI

Kolumbia simán nyert Görögország ellen

A kolumbiai válogatott 3-0-s győzelmet aratott a szeptembertől a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő görögök felett a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának első mérkőzésén.

A dél-amerikaiak Pablo Armero révén már az 5. percben vezetést szereztek, majd Teofilo Gutierrez az 58. percben gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A végeredményt aztán James Rodriguez állította be a 93. percben.
Kolumbia az első pillanattól kezdve támadólag lépett fel, a görögök pedig kifejezetten visszafogottan kezdték a meccset, szinte csak idő kérdése volt, mikor születik az első dél-amerikai gól, amelyre végül alig öt percet kellett várni. Ekkor Cuadrado gurított középre a jobb oldalról, az első embernek még nem volt pontos a passz, de a jó ütemben érkező Armero 12 méterről tisztán lőhetett, a jobb alsó sarokba tartó labda pedig  - bár lelassult egy görög védőn - a hálóban kötött ki.

Ezt követően viszont José Pékerman együttese azonnal visszaállt és hagyta, hogy európai riválisa próbálkozzon, amely azonban körülményesen és lassan szőtte támadásait, így alig akadt lehetősége.

A második félidő még kevesebb izgalmat tartogatott: a kolumbiaiak biztosan őrizték minimális előnyüket, nem törekedtek újabb gólszerzésre, a görögök pedig továbbra is pontatlanul futballoztak, így a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. A dél-amerikaiak viszont így is eredményesek tudtak lenni egy szögletet követően. A rövid oldalon Aguilar lábán csúszott meg a labda, amely így Gutiérrezhez pattant, aki belsővel, közelről a kapuba passzolt.

A magyarok Eb-selejtezős ellenfele ekkor öt percig mindent megpróbált a szépítés érdekében, de csak a keresztlécet találta el egy ízben, utána már beletörődötten játszott. A hosszabbításban aztán Kolumbia a kegyelemdöfést is bevitte egy újabb góllal. Teljesen kipasszolták a görög védelmet a 16-os vonalon, az akció végén Cuadrado sarokkal továbbított Rodriguezhez, aki 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot

Kolumbia csütörtökön Elefántcsontparttal, míg Görögország Japánnal találkozik a második fordulóban.

C csoport, 1. forduló:

Kolumbia-Görögország 3-0 (1-0)
gólszerzők: Armero (5.), Gutierrez (58.), Rodriguez (93.)
Kolumbia: David Ospina - Juan Zuniga, Cristian Zapata, Mario Yepes, Pablo Armero (Pablo Armero, 74.) - Carlos Sanchez, Abel Aguilar (Alexander Mejía, 68.) - Juan Cuadrado, James Rodriguez, Victor Ibarbo - Teofilo Gutierrez (Jackson Martinez, 76.)
Görögország: Oresztisz Karnezisz - Vaszilisz Toroszidisz, Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Manolasz, Jose Holebasz - Dimitrisz Szalpingidisz (Joannisz Fetfacidisz, 57.), Konsztantinosz Kacuranisz, Jannisz Maniatisz, Panajotisz Kone (Jorgosz Karagunisz, 78.) - Jorgosz Szamarasz, Teofanisz Gekasz (Konsztantinosz Mitroglu, 64.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: