2014-08-11 16:52:37• hírek • Szatmár.ro

Költségvetés-kiigazításról döntött Szatmárnémeti helyi tanácsa

A hétfőn megtartott rendkívüli tanácsülésen az Olimpia labdarúgóklub 300 ezer lejes támogatásáról is döntöttek. Több oktatási intézmény felújításának készítik el a megvalósíthatósági tanulmányát, hogy amennyiben majd pályázni lehet, ezzel már ne kelljen vesződni.

A legnagyobb port a városi költségvetés-kiegészítés azon része kavarta, amely alapján a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata 300 ezer lej költségvetés-kiegészítést kap. Ezzel kapcsolatban Maskulik Csaba szólalt fel, aki kijelentette: becsapottnak érezheti magát a városi tanács, hiszen amikor a focicsapat ügyében társult a Szatmár Megyei Tanáccsal, akkor arról volt szó, hogy mindkét fél ugyanannyival járul hozzá a csapat működtetéséhez.

Ehhez képest viszont a megyei tanács kevesebb pénzt adott eddig fenntartásra. 2013-ban a Megyei Tanács 900 ezer lejjel támogatta a csapatot, a város 1 millióval. Idén a városi tanács már 1 millió lejt adott át a csapat működtetésének céljából, most pedig újabb 300 ezret szavazott meg. Ehhez képest a megye 1,2 milliót szavazott meg, de csak 950 ezere lejt bocsájtott a klub rendelkezésére.

A polgármester ezzel kapcsolatban annyit mondott: megvizsgálják a helyzetet, amennyiben pedig valóban így van, akkor meggondolják, hogy a következő idényben milyen százalékban támogatják majd a csapatot.

A költségvetés-kiegészítésbe bekerült egy olyan fejezet is, mely szerint több iskola, illetve oktatási intézmény felújításának a megvalósíthatósági tanulmányát kezdik elkészíteni - erre 1000-1000 lejt különítettek el. A cél, hogy a 2014-2020-as pályázati ciklusban, amint lehetőség lesz rá, már kész tervekkel lehessen támogatást kérni az EU-tól a munkálatokra.

Elkészítik a megvalósíthatósági tanulmányát a Johann Ettinger Német Nyelvű Líceum, a Mircea Eliade Általános Iskola, az Octavian Goga Általános Iskola épületének felújítására. Tanulmányokat készítenek a Sportiskola bentlakásának, a Guliver és a 29-es Számú Óvoda épületének felújítására is.

Szintén megvalósíthatósági tanulmány készül a Kölcsey Ferenc Főgimnázium számára tervbe vett sportterem megépítésére is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: