2017-10-30 15:18:30• hírek • Bede Emőke

Költségvetés-kiegészítésről szavazott a megyei tanács

A hétfő délutáni gyűlésen a Szatmár Megyei Tanács elfogadta a költségvetés-kiegészítés tervezetét.

A határozatnak köszönhetően több olyan szatmári intézmény is fedezni tudja idei kiadásait, mely eddig jelentős pénzhiánnyal küzdött, az alkalmazottak bérére sem futotta.

A költségvetés-kiegészítés által pénzhez jut a Szatmár Megyei Lakosságnyilvántartó, a Szatmárnémeti Inkluzív Oktatási Iskolaközpont, a nagykárolyi Simion Barnutiu Műszaki Líceum, a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Szatmár Megyei Könyvtár, a Szatmár Megyei Múzeum, valamint a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ.

Ezen intézmények a hétfő délután odaítélt pénzből az alkalmazottak - elmaradt és ezután esedékes - bérét fizetik ki, valamint az egyéb fenntartási költségeiket fedezik majd.

A Szatmár Megyei Tanács e cél megvalósítása érdekében saját költségvetéséből faragott le, valamint olyan beruházásoktól csoportosított át pénzeket, melyek esetében az adott összegre ebben az évben nem lesz szükség. Ilyen például a Luna Ses-i sípálya projektje is, melytől 1 millió lejt irányított át a tanács a fentebb megnevezett intézmények részére. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: