2009-06-16 12:36:34• hírek • Ferenczi Noémi

Költöznek a taxisok

A város több pontján akadályozzák a forgalmat, illetve a beláthatóságot a taximegállókban állomásozó taxisok, ezért több megállót el fognak költöztetni.

Kedden a taxistársaságokkal tartott megbeszélést Kereskényi Gábor, alpolgármester, Adrian Neacsu, a Parkolási Felügyelet vezetője valamint Gazdac Florian, a Közösségi Rendőrség vezetője. A megbeszélésen előkészítették azt a soron következő tanácsülésen napirendre kerülő határozattervezetet, mely szerint egyes taximegállókat átköltöztetnek.

„Városszerte 325 várakozóhely van. Az átszervezés során figyelembe vettük a taxisvállalatok illetve a lakosság észrevételeit is. Ennek alapján döntöttük úgy, hogy például a Lucian Blaga és az Indepednetei sugárút sarkán állomásozó taxisokat néhány méterrel elköltöztetjük. A taxisok ezután is az Independentei-en fognak állomásozni, azonban jóval távolabb a saroktól, mivel akadályozzák a beláthatóságot azok számára akik a lakónegyedből a központ felé igyekeznek"- magyarázta Kereskényi.

Az ócskapiacnál állomásozó taxisok is költözni fognak, mégpedig a Lacramioarei és az Ady Endre utca sarkára, ezáltal zavartalanná válik a teherforgalom.

A Decebal híd lábánál, a parkolóban 10 várakozóhely lesz kijelölve, a tehertaxisok pedig a Fabricii utcai felüljáró alatt és a volt Luceafarul mozi előtti téren kapnak helyeket.

Új taximegállók is fognak létesülni, mégpedig a Lucian Blaga sugárúton a RAR előtt. Itt öt taxi számára alakítanak ki parkírozót, illetve új várakozóhelyek lesznek a Somesul áruház mögötti parkolóban is.

A Traian sugárút és Corvinilor utca sarkán állomásozó taxisok gyakran akadályozzák a buszok közlekedését, ezért néhány méterrel ez a megálló is odébb költözik majd, a Traian és az Avram Iancu sarkára.

A tanácsi határozat elfogadását követően, táblákkal illetve az aszfalt felfestésével fogják kijelölni a taxisok számára kijelölt helyeket.


Gyakran megnehezítik a buszok közlekedését a várakozó taxisok
Gyakran megnehezítik a buszok közlekedését a várakozó taxisok


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: