2010-03-02 16:00:56• hírek • Szatmár.ro

Költöznek a kórházi ágyak

Még ebben a hónapban komoly átszervezések várhatók a Szatmár megyei egészségügyben. Különböző osztályokat helyeznek át az "Új" kórházból a Régi Kórház épületébe, közben csökkentik az igazgatók számát is.

Az elkövetkező hetekben komoly átszervezésekre kerülhet sor Szatmár megyében - mondta el sajtótájékoztató keretében Dr. Dorel Coica, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság igazgatója. Az egészségügyi rendszer átszervezéseiről egyébként már hetek óta szó van, az átstrukturálás pontos módozatairól pedig hétfőn tárgyalt a szatmári közegészségügyi hatóság vezetője Raed Arafat egészségügyi államtitkárral Nagyváradon.

Mint kiderült, több kórházi osztályt fognak restrukturálni. A tervek szerint, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban lévő belgyógyászatot áthelyezik a Régi Kórházba, innen pedig átviszik többek között a fül-, orr- gégészetet, a szemészetet és az ideggyógyászatot. „Nagyon fontosak ezek az átszervezések ahhoz, hogy egy kórház optimálisan működjön, ugyanakkor a költséghatékonyság is fontos szempont. A tervek már készen vannak, a döntés pedig szerdán születik meg az átstrukturálások mikéntjéről" - nyilatkozta portálunknak Dr. Dorel Coica.

A tervek szerint több száz kórházi ágy „kel útra", azaz tevődik képletesen át más épületbe az osztályok áthelyezéseivel. Amennyiben a terveket elfogadják, április elsejéig le kell zajlani az átszervezéseknek - magyarázta a közegészségügyi hatóság igazgatója.

Szintén az átszervezések következtében állások is meg fognak szűnni: a Közegészségügyi Hatóságnál 19 munkahely szűnik meg, ám emiatt senki nem veszíti el a munkáját, hiszen ezek a helyek amúgy is betöltésre vártak. Megszűnik viszont két igazgatói munkahely: a Megyei Kórház adminisztratív és HR igazgatói posztja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: