2010-06-09 15:44:00• hírek • Balog Anita

Költözik a buszmegálló

Július 1-től a Decebal híd lábához költöztetik az ortodox katedrális melletti megállót.

Amióta magáncégek látják el a megyei közszállítás feladatait, leginkább csak gond van a szolgáltatással. A buszok megállóhelye először a Római Katolikus Székesegyház előtt volt, ahonnan az Árpád (Vasile Lucaciu) utcai Ortodox Katedrális mellé helyezték át. A környéken lakók és az egyház is panaszkodott azonban a megállóhelyre, hiszen azt a szállító cégek nem rendeltetésszerűen használják. Bár megállóként kellene funkcionálnia - azaz itt leszállnak és felszállnak utasok - a cégek többsége buszpályaudvarként használja, azaz hosszú órákig állomásoznak ott, utasokra és indulásra várva.

A Polgármesteri Hivatal közlekedési bizottsága szerda reggeli ülésén döntött az ügyben: a megállót a Decebal híd lábához helyezik át, oda, ahol a tehertaxik állomásoznak. Mint megtudtuk: az ügyben a személy és a teherszállítókkal is egyeztettek, és mindkét félnek tetszett az ötlet.

A személyszállítók és az utasok számára is fontos, hogy a városközpont közelében szálhassanak le a buszról, az új megálló pedig megfelel az elvárásnak. A teherszállítók csak annyit akartak, hogy egy pontos helyük legyen, hogy az emberek tudják, hol találják meg őket, ha a szolgáltatásaikat szeretnék igénybe venni. A teherszállítók ezentúl a Transurban székhelyén állomásoznak majd.


A Decebal híd meletti parkolóba költözik a megyeközi buszjáratok megállója
A Decebal híd meletti parkolóba költözik a megyeközi buszjáratok megállója


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: