2010-05-17 13:12:18• hírek • Szatmar.ro

Kolozsváron lép fel az Iron Maiden

A világhírű brit heavy metal zenekar augusztusban lép fel Erdélyben.

Igazi csemegével szolgál az idei nyár az erdélyi rock és heavy-metal zene szerelmeseinek: augusztus 15.-én ugyanis Kolozsváron lép fel a világhírű Iron Maiden zenekar. Amint az a banda hivatalos honlapjáról kiderül, a „vasszűzek" a Polus Center Mallban csapnak majd a húrok közé.

Az 1975-ben alakult Iron Maiden a brit new wave heavy metal egyik kimagasló alakja, pályafutásuk során több, mint 100 millió lemezt adtak el. A brit banda stílusa komoly hatással volt kor rockzenéjére, szakértők szerint ők adták a kezdő lökést power metal és a speed metal irányvonalak kialakulásához.

Amint azt az ironmaiden.com is megjegyzi, a banda még soha nem lépett fel Erdélyben, amelyhez pedig különös szálak fűzik az együttest: az 1980-ban megjelenő, Iron Maiden című első albumukon szerepel ugyanis egy Transylvania című instrumentális dal is.

Az utóbbi időben egyre többet hallani arról, hogy a legendás banda feloszlik, erre utalhat sokak szerint az idén nyáron megjelenő új, 15. nagylemez is, amely a The Final Frontier címet viseli majd és amelynek világ körüli bemutató turnéjának a részét képezi a kolozsvári koncert.

Eddie, az Iron Maiden kabalafigurája

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: