2011-02-21 13:32:59• hírek • Szatmár.ro

Kolozsváron játszanak

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata március első két napján a Kolozsvári Állami Magyar Színházban mutatja be két, Keresztes Attila által rendezett előadását.

A tavalyi évadban bemutatott Csehov Három nővér című műve a boldogságkeresés drámája. A Prozorov-testvérek évek óta egy kisvárosban élnek, folyamatosan gyerekkoruk színhelyére, Moszkvába vágyakozva. Terveket szőnek, újabb és újabb határidőket tűznek ki, aztán minden marad a régiben, a sóvárgás is megmarad, csupán az idő telik. A szatmárnémeti előadás az elmúlt év során több fesztiváldíjat is elnyert, a vendégként Csebutikint játszó Bíró Józsefet ezért az alakításáért Uniter díjra jelölték. Az előadás további szereplői: Nagy Csongor-Zsolt, Csiki Orsolya, Némethy Zsuzsa, Vencz Stella, Varga Andrea, István István, Rappert Gábor, Nagy Antal, Péter Attila-Zsolt, Zákány Mihály, Méhes Kati, Nagy Orbán, Gaál Gyula.

A Chioggiai csetepaté című Goldoni-vígjáték bajkeverői két halász család asszonyai, akik képtelenek hirtelen haragjukat és hangos szájukat kordában tartani. A csetepatét  egymáshoz vágott csípős megjegyzéseik váltják ki, a halászatból éppen hazatérő férfiak pedig már rosszindulatú túlzásokkal tarkított történeteket hallanak. Mindenki igazságot akar tenni, így a baj tovább fokozódik, ám végül megbékélnek a marakodók, s még egy hármas lakodalmat is ünnepelnek. Toffolo szerepében a kolozsvári színháztól idén Szatmárra szerződő Galló Ernő látható. A többi szerepet István István, Lőrincz Ágnes, Laczkó Tekla, Péter Attila-Zsolt, Nagy Csongor-Zsolt, Nagy Orbán, Némethy Zsuzsa, Vencz Stella, Varga Andrea, Nagy Antal, Zákány Mihály, Gaál Gyula és Bándi Johanna játssza.

A kolozsvári vendégjáték során március elsején a Chioggiai csetepaté, másodikán pedig a Három nővér látható. Mindkét előadás kezdési időpontja 19 óra.


Chioggiai csetepaté - Kolozsváron is bemutatják a darabot
Chioggiai csetepaté - Kolozsváron is bemutatják a darabot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: