2012-05-20 15:28:22• hírek • Szatmar.ro

Zsiga mesternégyesével gólzáport rendezett az Olimpia

Két fordulóval a vége előtt továbbra tarja három pontos hátrányát az Olimpia labdarúgócsapata, miután a Corona pénteki győzelme után szombaton a szatmáriak 5-2-re verték a Kolozsvári Sanatateát.

A mérkőzés viharosan kezdődött, a 9. percben a Homorozan ellen elkövetett szabálytalanság után Zsiga Erwin büntetőből meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. A szurkolók öröme nem tartott sokáig, hisz Mos egy szerencsétlen öngóllal két perccel később kiegyenlített. A szünetig nem is változott az eredmény, elsősorban azért, mert Pop, Villand és Feier a nagyobbnál nagyobb helyzeteket is kihagyta.

A második félidő úgy kezdődött, mint az első: Zsiga tizenegyesből gólt lőtt. Ezt azonban Villand találata követte, majd Zsiga két pazar lövéssel eldöntötte a három pont sorsát. Közben még Sós büntetőből szépített, beállítva az 5-2-es végeredményt.

A győzelem ellenére Csík Tibor nem volt teljesen elégedett a meccs végén: „A lehetőségeknek mintegy 30 százalékát használtuk csak ki, a helyzetek alapján egyáltalán nem lett volna meglepetés, ha kétszámjegyű a győzelem aránya. Ugyanakkor megmutattuk a kolozsváriaknak és persze a közönségnek is, hogy az őszi vereség (1-3, szerk.) csak véletlen volt", összegzett a mester.

Mivel pénteken a Brassói Corona 3-0-ra legyőzte a Szászrégent, a 65 pontos Olimpia hátránya továbbra is három pont a listavezetővel szemben. Az utolsó két fordulóban a szatmáriak előbb a Kolozsvári Universitateához látogatnak, majd az Aranyosgyérest fogadják, míg a brassóiak előbb Zalatnára mennek, majd Sanatateát látják vendégül.

Olimpia - Kolozsvári Sanatatea 5-2
gólok:
Zsiga (9. 11-es, 50. 11-es, 73., 88.), Villand illetve Mos (11., öngól), Sós (75., 11-es)

További eredmények:
Marosvásárhelyi FCM II-Tatrangi Unirea 0-6
Zilahi FC-Aranyosgyéresi Seso 2-0
Szászfenesi Unirea-Zalatnai CS 3-2
Brassói Corona
-Szászrégeni Avântul 3-0
Kolozsvári CFR II-Besztercei Gloria II 1-1
Nyárádtői Unirea-Dési Unirea 4-1
Jádi Voinţa-Kolozsvári Universitatea II 0-0

A következő forduló (május 25.):
Universitatea II-Olimpia
Marosvásárhely II- Zilah
Aranyosgyéres-Jád
Sănătatea-Szászfenes
Zalatna-Brassó
Szászrégen-CFR II
Beszterce II-Nyárádtő
Tatrang-Dés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: