2017-09-26 09:20:54• hírek • Szatmar.ro

Kolozsváron döntőzik a szatmári pályázat

Hétfőn kezdődött és szerdáig tart Kolozsváron a romániai ifjúsági fővárosi jelöltek konferenciája, amely során a három döntős, Nagybánya, Jászvásár és Szatmárnémeti mutatja be a pályázatát a zsűrinek és egymásnak.

Szatmárról a fiatalokat a SamStudia egyesület képviseletében Török Márk es Oana Laslău, a szatmárnémeti polgármesteri hivatalt pedig Kereskényi Gábor polgármester és Butka Gergő tanácsadó képviselik.

Mint arról már korábban is beszámoltunk, a hét pályázó város közül Nagybánya és Jászvásár mellett Szatmárnémeti is bejutott a Románia Ifjúsági Fővárosa (www.capitalatineretului.ro) elnevezésű verseny országos döntőjébe. Az Európa Ifjúsági Fővárosa (www.europeanyouthcapital.org) mintájára elindított kezdeményezés győztesét november 12-én jelentik majd be Bákóban, mely jelenleg Románia Ifjúsági Fővárosa.

A szatmárnémeti önkormányzat és a SamStudia Szatmári Egyetemisták Egyesülete által benyújtott pályázatnak többek között Gyulafehérvárt is megelőzve sikerült az országos döntőbe kerülnie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: